Öğrenci Kariyeri Banner

Teknoloji Devi Google, Merakla Beklenen Ürününün Tanıtımını Yaptı

Teknoloji Devi Google, Merakla Beklenen Ürününün Tanıtımını Yaptı

Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği “I/O 2022” etkinliğinin sonunda merakla beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü için kısa bir tanıtım videosu paylaştı.
ABD merkezli teknoloji devi Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği "I/O 2022" etkinliğini merakla beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü için hazırladığı kısa bir tanıtım videosuyla sonlandırdı.

Çeviri özelliklerini merkezine alan gözlüğün, eş zamanlı çeviri yapabilmek ve dil bariyerini ortadan kaldırmak için Google Translate yazılımını kullanacağı ifade edildi.

Google CEO’su Sundar Pichai Çarşamba günü, dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebilen bir çift akıllı gözlüğü taktı.

Pichai, Google’ın I/O geliştirici zirvesi sırasında gözlüğün bir video demosunu gösterdi. Hala bir prototip olsalar da Google, gözlüğün takan kişiye canlı dil çevirileri gösterebileceğini öne sürdü.

Bu nedenle, artırılmış gerçeklik gözlüğüne sahip biri, diğer kişi konuşurken sadece lensler aracılığıyla sunulan altyazıları okuyarak başka bir kişinin ne dediğini anlayabilir.

Google’ın gözlüklerinin piyasaya ne zaman çıkacağı henüz belli değil ancak prototip, Google’ın artırılmış gerçekliğin nerede yararlı olabileceğini düşündüğü konusunda bir fikir veriyor.

Şirket ilk olarak yaklaşık on yıl önce akıllı gözlüklere girişti, ancak Google Glass sınırlı bir lansman, yüksek ilk fiyatlandırma ve gizlilik endişeleri nedeniyle çoğu tüketici için pek ilgi çekici değildi.

Ancak Google yine de vazgeçmeyerek 2020 yılında, akıllı gözlükler üreten Amazon destekli bir şirket olan North’u satın aldı.

Google ayrıca etkinlik sırasında ilk akıllı saati olan Pixel 6a ve Pixel 7 telefonlarını tanıttı ve yeni bir Android tabletin de tanıtımını yaptı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.