Öğrenci Kariyeri Banner

Super Bowl'da Kahramanmaraş Depremleri Anonsu Yapıldı!

Super Bowl'da Kahramanmaraş Depremleri Anonsu Yapıldı!

ABD'nin en büyük spor organizasyonu Super Bowl'da, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler için anons yapıldı.

6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Cumhuriyet tarihinin en büyük faciası olarak kayıtlara geçildi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından birçok insan hayatını kaybetti. Dünya genelinden birçok ülke ise Türkiye’de yaşanan deprem için yardımlarına devam ediyor. Bu yardımlardan bir tanesi de Super Bowl etkinliğinde yaşandı.

Super Bowl'da Deprem Çağrısı!

Dünyada milyonlarca kişi tarafıdan takip edilen Super Bowl etkinliğinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler unutulmadı. Kansas City Chiefs ile Philedelphia Eagles takımlarının karşılaştığı şampiyonluk maçında depzemzedeler için yardım talep edildi

Maçın başlamasından hemen önce Türkiye ve Suriye’de etkili olan deprem için yapılan anonsta şu ifadeler kullanıldı:

"Biz burada Chiefs ve Eagles arasında inanılmaz bir Super Bowl maçına hazırlanırken, Türkiye ve Suriye’deki yıkımı unutmuyoruz. Bu ülkeler binlerce cana mâl olan depremler tanıklık etti. Dualarımızı sunmaya devam ediyoruz ve hayranları bu yardım çabalarını desteklemek için www.redcross.org/nfl adresini ziyaret etmeye davet ediyoruz."

Bu anonsun ardından ise maçın devre arasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Twitter üzerinden yardım çağrısını sürdürdü. Blinken'ın paylaşımı şu şekilde:

"Lütfen bir dakikanızı ayırarak Türkiye ve Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine yardım çağrısına kulak verin. ABD hükümeti ve Amerikalılar olarak adım atalım."

Bu açıklamanın ardından ise Antony Blinken, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın deprem bölgelerine yardım için başlattığı kampanyanın bilgilerini ekledi. Milyonlarca kişinin takip ettiği bu organizasyonda yapılan duyuru ile birlikte önemli miktarda yardımın toplanması hedefleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.