Öğrenci Kariyeri Banner

Stephen Hawking'i Ölümünün İkinci Yılında Anıyoruz

Stephen Hawking'i Ölümünün İkinci Yılında Anıyoruz

Ünlü Fizikçi Stephen Hawking, 76 yaşında hayata veda etti. "14 Mart Pİ Günü" hayatını kaybeden Hawking'in ölümü bilim dünyasını yasa boğdu. Hawking, 21 yaşında motor nöron hastalığına yakalanmıştı. Kara delik üzerine yayınladığı kitap ile Astrofizik alanında üne sahip oldu.

Stephen Hawking'in bize ilham ve vizyon verecek sözlerini bugün sizin için derledik:

 

“Zeka değişime ayak uydurabilme becerisidir.”

 

 

“Yaşam ne kadar kötü gözükürse gözüksün, her zaman başarılı olacak bir yol vardır. Hayat varsa, umut da vardır.”

 

stephen hawking ile ilgili görsel sonucu

 

“Bilginin en büyük düşmanı cehalet değildir. Bildiğini zannetme sanrısıdır.”

 

stephen hawking ile ilgili görsel sonucu

 

“Eğer türümüzün devam etmesini istiyorsak, eninde sonunda yıldızlara yayılmalıyız. Bugün uzaya doğru bu büyük adımı atıyoruz çünkü bizler insanız ve doğamızda uçmak var.”

 

stephen hawking ile ilgili görsel sonucu

 

“Dikkat ettim de, her şeyin kaderde yazılmış olduğunu ve kaderi değiştirmek için hiçbir şey yapamayacağımızı iddia edenler bile, karşıdan karşıya geçmeden önce sağa sola bakıyor.”

 

STEPHEN HAWKING KİMDİR?

 

Ünlü Prof. Dr. Stephen Hawking, 8 Ocak 1942 yılında doğdu. 8 yaşındayken Londra’dan 20 mil uzaktaki St Albans’a gitti. 11 yaşında St Albans okuluna kayıt oldu. Buradan mezun olduktan sonra babasının eski okulu Oxford Üniversitesi kolejine devam etti. Babasının tıpla ilgilenmesini istemesine karşın, o matematiği seviyordu. Fakat okulun matematik bölümü mevcut değildi. Bu yüzden onun yerine fizik öğrenimi görmeye başladı. Üç yıl sonra doğa bilimlerinde birinci sınıf onur madalyasıyla ödüllendirildi.

 

İlk olarak Isaac Barrow sonra 1669'da Isaac Newton'a verilmişti. Hawking, evrenin temel prensipleri üzerine çalıştı. Roger Penrose ile birlikte Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik KuramınınBig Bang'le başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi.

 

Stephen Hawking, Einstein’dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilmektedir. 12 onur derecesi almıştır. 1982'de CBE ile ödüllendirilmiş, bundan başka birçok madalya ve ödül almıştır. Royal Society'nin ve National Academy of Sciences (Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi) üyesidir.

 

14 Mart 2018 tarihinde sabaha karşı, Cambridge, İngiltere'deki evinde 76 yaşındayken hayatını kaybetmiştir.[11] Ailesi ölüm sebebini açıklamamıştır ve "huzur içinde öldü" açıklamasını yapmıştır.[12] Stephen Hawking'in henüz 21 yaşındayken yakalandığı ve tedavisi olmayan ALS hastalığı yüzünden öldüğü düşünülmektedir.

 

KAYNAK 2 3

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.