Öğrenci Kariyeri Banner

Starbucks Kahvelerinin İçinde Cam Parçaları Tespit Edildi!

Starbucks Kahvelerinin İçinde Cam Parçaları Tespit Edildi!

Starbucks, ABD'de 300 bin şişeden fazla vanilyalı frappuccino'nun toplatılmasına karar verildi. Bu geri çağırmanın nedeni ise, kahvelerin içine cam parçaları karışmış olma şüphesi.

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks, önemli bir ürün toplama haberiyle gündem oldu. ABD'den gelen haberlere göre şirket, en az 300 bin kutu vanilyalı frappuccinonun toplatılmasına karar verdi. Bu geri çağırmanın nedeni olarak ise, şişelerin içine cam parçaları karışmış olma ihtimali gösterildi. Gelen bilgilere göre içinde cam olan frappuccino'lar Starbucks mağazalarında değil, üçüncü taraf perakendecilerde satılıyordu.

Diğer Ülkelere Çıkıp Çıkmadığı Bilinmiyor!

İddialara göre yaşanan olayın asıl sorumlusu Starbucks değil, kahveleri paketleyen PepsiCo. Ancak camların kutu içine nasıl girdiği noktasında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca içine cam karışan içeceklerin sadece ABD'de de mi satıldığı yoksa başka ülkelerde satışa çıkıp çıkmadığı bilinmiyor

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yapılan açıklamalara göre içine cam karışmış olan içeceklerin son kullanma tarihleri; 08.03.2023, 29.05.2023, 04.06.2023 ve 10.06.2023. Ürünü satın almayı düşünenler son kullanma tarihini kontrol ederek alabilirler.

Ayrıca; FDA bu geri çağırmayı "Sınıf 2" olarak kategorize etti. Bu kategori, camlı kahvelerin içilmesi durumunda büyük yaralanma veya doğrudan ölüm riskinin düşük olduğu ancak geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilecek vakalar için geçerli.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.