Öğrenci Kariyeri Banner

Stajyerin Olabilir Miyim?

Stajyerin Olabilir Miyim?

Herkese merhaba arkadaşlar. Staj yeri bulmak ve başvurmak öğrenciler için büyük sorundur. Genellikle yumurta kapıya dayanınca bütün kontenjanların dolduğunu öğrenince ve size " başka bir staj döneminde görüşmek üzere" veya direk geri dönüş almayıp bilgisayar başında oturup, neyse seneye haziran ayında ilk stajımı temmuz ayında ikinci stajımı yaparım dedirten lanetli bir durumdur. Bende siz sevgili okurlarım için bu konu hakkında araştırma yaptım ve karşınızdayım.


Interns















İlk Olarak Staj Yeri Bulmak


Staj yeri bulmak yaz ayına yaklaştıkça zorlaşan bir durumdur, bazı şirketler her ne kadar staj dönemleri için Mart, Nisan ve Mayıs gibi ayları önerse de tanıdıkları sayesinde torpille giren insanlar yüzünden doğru zamanda başvursanız bile staj yerleri size olumlu bir dönüş yapmıyor. Bu durumun önüne geçmek adına atılacak ilk adım kurumsal olan bir staj yerine başvurmaktır. Fakat derslerinizin iyi olması gerekmektedir. Nedeni ise bu tarz kurumsal iş yerlerinin sizden transkript istemesi yani not dokümanlarınız, ortalamanızın iyi olması gerekmektedir. Tabi gözünüzde hemen 3.50 gibi bir not ortalamasına sahip değilim veya olamam gibi kötü düşünceler gelmesin. Çünkü her şirketin  işe alım için istedikleri başarı ortalaması birbirinden farklı yani şansınızı denemekten çekinmeyin. Ayrıca staj için iş yerlerine öğrenci kariyerinde de bakabilir site üzerinden başvuru yapabilirsiniz.


Businesspeople with various facial expressions















İkinci Konumuz İse Staj Başvurusu Yapmak


Staj başvurusu yapmak, staj yeri bulmak kadar zor bir durumdur. Nedeni ise genellikle attığınız maillere geç cevap verilmesinden veya bir işi düzgün yapamayan çalışanlardan kaynaklanıyor. Eğer başvurduğunuz iş yerinde sizinle ilgilenen insan işe yeni başlamışsa veya acemilik gösteriyorsa bu durum sizin karşıdaki çalışandan daha fazla şey öğrenmeniz anlamına geliyor ve bu bilgileri okulunuzdan veya internetten kolayca erişebilirsiniz.


12-12
















Staj Başvurusu Yaparken...


Profesyonel bir e-mail adresi oluşturun arkadaşlar ayrıca üslubunuzda çok önemlidir arkadaşlar. Genellikle sizden istenen kısa ve öz bir biçimde mail atmanızdır bu durum çalışanın dikkatini çekmesi yönünden çok önemlidir aksi takdirde sizin de bildiğiniz gibi staj başvuru döneminde çalışanlara bir sürü staj maili geldiği için sizin mailiniz göz ardı edilebilir. Mailinizi yazarken dil bilgisi kurallarını da ihmal etmeyin sonuçta resmi bir mektup formatında yazmanız gerekiyor.


iş-başvurusunda-dikkat-edilmesi-gerekenler














Şirketi Araştırın...


Staj başvurusu yapmadan önce, çalışmak istediğiniz şirketi araştırın. Şirketin web sitelerini ziyaret edin. Şirketin sosyal medya üzerinde erişilebilir bir ürünü varsa, test etmek için ürünü bir hafta süreyle kullanın. Sonrasında ise şirkete başvurmak istiyor musunuz istemiyor musunuz tamamıyla size kalmış.


Business woman talking on smart phone in Hong Kong. Asian business people office worker talking on smartphone smiling happy. Young multiracial Chinese Asian / Caucasian female professional outside.














Karşılıklı Bir İrtibat Kurun...


Bir şirket ile bağlantı kurmak sizin için faydalı olabilir. Şirket adına anahtar kelime aramaları yapmak için LinkedIn ve Facebook gibi sosyal ağları kullanın. Geriye dönük herhangi bir temas olursa, bulundukları konumları kontrol edin. Nazikçe bir telefon görüşmesi ya da kişi ile görüşme talebinde bulunun. Staj başvurunuz ile ilgili ipuçları isteyin.


Sonuç olarak görüyoruz ki bir iş yerine başvurmak için şirketleri iyice süzmemiz ve gerçekten işimize yaramış bir şekilde mi ayrılacağız , yoksa stajı yapmış olmak için mi yapacağız bunları da gözden geçirmemiz gerekiyor.


Özel İçerik: Cumali Cem Yüksel


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.