Öğrenci Kariyeri Banner

Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler!

Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler!
Elena Favalli ve Francesco Cavalla tarafından yazılan ve Türkçe’ye Deniz Öztok tarafından çevrilen Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler (Goodnight Stories For Rebel Girls) her ne kadar kitle olarak çocukları -özellikle kız çocuklarını- hedef alsa da içerik bakımından kadın erkek fark etmeden her yaşta insana hitap edecek cinste.

111

Kitapta dünya çapında farklı yüz yıllardan 100 başarılı kadının hayat hikayelerinin kısaltılıp hikayeleştirilmiş biçimlerini okuyoruz. Bilimden sanata, siyasete birçok dalda dünyaya başarılarıyla örnek olmuş bu kadınların hikayelerini ayrıca farklı sanatçılar tarafından oldukça ilgi çekici ve canlı bir biçimde oluşturulan illüstrasyonlar süslüyor.

1

Aslında kitabın yazılmasındaki ana fikir, çocuklarımıza okuduğumuz ataerkil düzeni öne çıkaran ve kadınları savunmasız gösteren peri ve prenses hikayelerinden ziyade yeni nesli gerçek ve örnek teşkil edecek hikayeleri okuyarak büyütmek, onlara hayallerinin asla imkansız olmadığını göstermek.

4

Kitap her ne kadar asi kızlara yönelik olsa da erkek çocuklarının da bu kitaptan öğreneceği çok şey var. Kültürel arka planda yeterince başarılı kadın görmeyerek ya da kasıtlı olarak kendilerine bu gibi örnekler gösterilmeden yetişen erkek çocuklarının ileride sosyal yaşantısında sorunlar yaşayacağı şüphesiz. Çünkü belirli kör noktalarla büyüyen insanların hayata bakışa açısı, diğer insanlara davranışı, sosyal hayattaki rolü kaçınılmaz şekilde kötü sonuçlar doğurabilir. Tabii ki bu hikayeler sadece çocuklar için değil. Uyumadan birkaç kadının başarı öyküsünü okuyarak ertesi gün için planlarınıza daha sıkı elle sarılabilir, tabiri caizse gaza gelebilirsiniz.

3

Bu eğlenceli eser hakkında söylenebilecek tek olumsuz şey anlatımdaki edebi eksiklik ve hikayelerin kısalığı. Belki çocuklar için yeterli gelecek olsa da kitabın içerisindeki bilgiler yetişkinler için eksik. Ama bu eksikliği iyi yanından görmek istersek, bu başarılı insanlar hakkında merakımızın artması kaçınılmaz. Daha detaylı bilgi için elbet internete başvurabilirsiniz. Bu kitap sayesinde favori ressamınızı, yazarınızı, bilim adamı ya da idolünüzü bulmak da mümkün.

dads_and_design_goodnight_stories_rebel_girls_images_6

Kitabın son sayfasını çevirdiğimizde ise hoş bir sürpriz bizi bekliyor. Kendi hikayemizi kendimiz yazıp kitaba ekleyebilmemiz için ayrılan özel bölüm kitabın formatına uygun şekilde hazırlanmış. Dilerseniz siz de kitaba kendi başarı öykünüzü yazıp portrenizi yanına çizebilirsiniz.

Kitabı Türkiye çapında birçok kitabevinden, internetten satın alabilir ayrıca e-book olarak da okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar :)

Özel İçerik: Gizem Gençer

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.