Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify'dan Kitapseverlere Müjdeli Haber!

Spotify'dan Kitapseverlere Müjdeli Haber!

Dünyanın en çok kullanılan müzik platformlarından biri olan Spotify, platformunda sesli kitaplar için ayrı bir kategori oluşturacağını duyurdu.

Ücretli olup olmayacağı belli olmayan bu özelliğin Spotify’ın gelirlerini artırması bekleniyor.

Spotify, geçtiğimiz aylarda platformunda sesli kitap denemelerine başlamış, klasik edebiyattan 9 farklı eseri, başarılı ses sanatçılarının sesiyle kullanıcılara sunmuştu.

Kişiselleştirilmiş Öneriler Hizmeti Verilecek

Spotify’ın Investor Day 22 etkinliğinde konuşan yönetici Nir Zicherman, sesli kitapların, dünyanın dört bir yanındaki müzik ve podcast dinleyicisi ile tanıştırmak ve bu pazarı büyük ölçüde genişletmek için eşsiz bir fırsat sunduğunu düşündüklerini açıkladı.

Platformun yakında kullanıcıların en sevdikleri sesli kitapları satın alıp dinleyebilecekleri bir yer olacağını açıklayan Zicherman, bu özelliği kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcıdan oluşan küresel kitleye sunulacağını da sözlerine ekledi.

Şirketin, müzik ve podcast’lerde olduğu gibi, sesli kitap kategorisinde de kişiselleştirilmiş öneriler hizmeti vermesi bekleniyor.

Sesli kitaplar kategorisi sayesinde büyük bir büyüme bekleyen Spotify, abonelikten bağımsız olarak kitaplar için ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda bir netlik yok.

Ayrıyeten Ödeme Yapılması Gerekebilir

Ödeme konusunda henüz bir bilgi yok ancak, şirketin CEO’su Daniel Ek etkinlikte yaptığı açıklamada, birçok farklı biçimdeki sesli kitapların büyük bir fırsat olduğuna inandıklarını açıkladı. CEO, müzik ve podcast’lerin ötesine geçerek başka bir ses biçiminde büyümek istediklerini ve kullanıcıların ödeme yapacakları bir mağaza açmayı planladıklarını söyledi.

Yani sesli kitaplardaki bazı başlıkların kilidini açmak için ayrıyeten ödeme yapmanız gerekebilir. Hali hazırda Spotify’da dağınık şekilde bulunan ve podcast olarak kullanıcılara sunulan sesli kitaplar var.

Şirketin satın alımlara izin vermek ve sesli kitapların ayrı bir kategoride olmasını sağlamak için uygulamaya bir güncelleme yapması bekleniyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.