Öğrenci Kariyeri Banner

Facebook'tan Metaverse İle İlgili Büyük Adım!

Facebook'tan Metaverse İle İlgili Büyük Adım!

Meta geçen yıl satın aldığı Unit Games’in geliştirdiği Crayta’nın Facebook Gaming bulut akış hizmetine girdiğini ve Crayta’nın hem cep telefonundan hem de bilgisayar üzerinden oyun oluşturup, oynama imkanı sağlayacağını açıkladı.

Sanal gerçeklik alanında büyük yatırımlar yapan Meta, geçen yıl Crayta adlı oyun geliştirme platformunun geliştiricisi Unit 2 Games’in Facebook tarafından satın alındığını duyurmuştu.

Meta, bugün yaptığı açıklamayla Crayta’nın Facebook Gaming’in bulut akış hizmetine getirdiğini bildirdi.

Cep Telefonunuzla Bile Oyun Üretebileceksiniz

Meta, Crayta’nın kullanımının son derece kolay bir geliştirici araç setine sahip olduğunu ve isterseniz cep telefonunuzla isterseniz de bilgisayarınız üzerinden oyun geliştirip, arkadaşlarınızla oynayabileceğinizi belirtti.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yapılan lansmanda, “Yüksek kaliteli 3B ortamda bir oyunun çalışmasını istiyorsanız bunu bir tarayıcıda ya da telefonda üretmek çok zordur.

Ancak bunu bulut altyapısı sayesinde yapabilmek ve ardından tüm dünyayla paylaşmak oldukça büyük bir ilerleme” şeklinde konuştu.

Crayta’yı Facebook Gaming bulut akış hizmetinde kullanıma sunduktan sonra diğer kullanıcıların oyunu oynamak için bilgisayarına indirmesine gerek yok. Oynaması tamamen ücretsiz olan platform, Facebook hesabı olan herkesin kullanımına açık olacak.

Aynı Anda 20 Kişi Oyun Oynayabilecek!

Şirket, Crayta’yla birlikte kodlama ya da diğer başka becerilere gerek kalmadan 15 dakika gibi kısa bir süre içinde basit yapıda, birçok oyuncuyla aynı anda oynayabileceğiniz bir oyun oluşturmanın ve bunu dünyayla paylaşmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Platform, aynı anda 20 kişinin oyun oynamasını izin veriyor. Ayrıca bugün yapılan duyuruda Zuckerberg, Facebook Gaming bulut oyunları kısmının Batı Avrupa’da da kullanıma sunulduğunu bildirdi.

İşte Crayta’nın tanıtım videosu:

 

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.