Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: İstanbul'da Okullar Tatil Edildi!

Son Dakika: İstanbul'da Okullar Tatil Edildi!

Sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun ve lodosun etkili olduğu İstanbul'da şehir merkezinde beklenen kar yağışı resmen başladı. İstanbul Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde yarın eğitime ara verildiğini açıkladı.

Aynı zamanda ulaşımda aksamalar yaşanmaması için karla mücadele araçlarının yol kenarlarında hazır bekletildikleri görüldü.

İstanbul ve Ankara'da Eğitime Ara Verildi!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın okulların tatil edildiğini duyurdu. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli Hemşehrilerim Sevgili Öğrenciler, 20.00'de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir."

İstanbul Valiliği, bugün ve takip eden günlerde İstanbul çevresinde yağmur, kuzey ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, pazartesi öğle saatlerinden itibaren il genelinde kara dönüşmesinin beklendiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumların 24 saat esasına göre hizmete hazır bulunacakları ifade edilmişti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamda "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verdi.

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.