Öğrenci Kariyeri Banner

Sizi Daha Özel Yapması İçin Edinmeniz Gereken 7 Alışkanlık

Sizi Daha Özel Yapması İçin Edinmeniz Gereken 7 Alışkanlık


Sıradan olmak hepimizin korktuğu bir durum. Ülkemizde ciddi miktarda genç nüfus varken özel olmak ise oldukça zor. Bu içerikte ise sizi sıradanlıktan uzaklaştıracak 7 alışkanlığı derledik.


1) Ters Elinizle Yazı Yazın!

aid1402631-728px-Write-Opposite-Hand-Step-4

Beynimizin sağ tarafı vücudumuzun sol tarafını, beynimizin sol tarafı ise vücudumuzun sağ tarafını kontrol eder. Vücut-beyin ilişkisi ters işler. Yazı yazmak için her zaman aynı elinizi kullanmanız beyninizin aynı lobunu kullanması demektir. Kullanmadığınız eliniz ile her gün kendinizin belirleyeceği süre kadar alıştırma yapmanız, beyninizin diğer lobunu da harekete geçirerek loblar arasında bağ kurulmasına yardımcı olur.

Ters elinizle yazmaya başladığınızda yazılarınızın iyi olmadığını düşüneceksiniz. Bunun sebebi, beynin o lobunu kullanmadığınız için sinirsel bağların oluşmamış olmasıdır. Egzersizlere devam ettikçe yazınızın şekil kalitesinin arttığını gözlemleyeceksiniz. Unutmayın ki bilimsel olarak 21 gün boyunca aynı şeyi yaptığınız sürece alışkanlık kazanmış olursunuz.

2) Korkusuz Hayaller Kurun!

imagine

“Çocuğunuzun zeki olmasını istiyorsanız onun hayal gücünü kullanmasını sağlayın. Eğer daha zeki olmasını istiyorsanız daha fazla hayal gücünü kullanmasını sağlayın.” Einstein, bu sözü ile hayal kurmanın zekanın gelişimine katkı sağlayacağını öngörmüştür.

Hayal kurduğumuz zaman beynimiz görsel duyu organlarımızla ilişkisini keser. Dolayısıyla beynimiz kurduğumuz hayalleri sanki görsel duyu organından aktarılıyormuş gibi algılar. Bu da bize, korkusuz hayaller kurarken aynı zamanda onları yaşadığımız anlamına gelmektedir.

Topluluk önünde konuşma fobiniz varsa, kendinizi 150 ülkeden basın mensuplarının katıldığı dünyanın en büyük basın toplantısında konuşmacı olarak hayal etmeniz bu fobinizi yenme konusunda yardımcı olacaktır. Ayrıca hayallerinizi en ayrıntılı bir şekilde kurmanız sinir hücrelerinizin arasında daha fazla bağlantı oluşmasına sebep olacaktır.

Her gün özgür ve limitsiz hayaller kurmak, sizi daha özel kılacak alışkanlıklardan birisidir.

3) Aynaya Göre Şekil Çizin!

da-vinci-mirror-writing2

Beynimizin sağ ve sol lobu arasındaki ilişkiyi geliştirmek için yapılan egzersizlerden biridir. Çizeceğiniz şekli aynadaki yansımalarına göre çizin. Bunu yazılar için de kullanabilirsiniz.

Yazma faaliyetimizi denetleyen sol lob yazı ile ilgilenirken, sağ lob ise yazının aynadaki yansımasını hayal edecektir. Bu şekilde loblar arasındaki bağlantı gelişecek ve hızlanacaktır.

Bunu yapmaya başladığınız zaman zorlanmanız normaldir. Loblar arasında bağlantıların oluşması zaman alacaktır. Her gün 5-10 dakika ilgilenmeniz size yarar sağlayacaktır.

4) Kitap Okuyun!

tumblr_nxz7y1JRLO1ul6z7yo1_500

Abi, bu ne biçim title! Kitap okumak her zaman yaptığımız bir şey. Sen bizle nasıl konuşursun! Bu gibi serzenişlerinizi duyar gibiyim. Fakat bunu bir alışkanlık haline dönüştürmek sizi oldukça farklı kılacaktır. Özellikle Türkiye’deki kitap okuyan insan yüzdesine bakarsak…!

Kitap okurken salt biçimde ilerlemek yerine, yazarın tasvir etmeye çalıştığı yerleri, objeleri, kişileri, vb. hayal dünyanızda en ince ayrıntısına kadar oluşturmak, hayal dünyanızı daha fazla ve daha etkin kullanmanıza olanak sağlayacaktır.

5) Hızlı Karar Verin!

decision

Hepimize verilen süre, 24 saatlik bir zamandır. Kimisi bu zamanı sosyal medyada harcar, kimisi ise fazla ders çalışması gerektiğine inandığı için ders çalışır. Zamanı harcama şeklimiz, geleceğimizi belirler. Oldukça kıymetli olan zamanımızı basit ikilemler arasında kalarak tüketemeyiz. Dolayısıyla karar verirken hızlı olmalıyız.

Bu akşam sinemaya mı gitsem tiyatroya mı? Bu basit ikilemde bile saatlerce düşünen insanlar var. Bir öncekinde sinemaya gittiğiniz için bu sefer tiyatroya gidebilirsiniz. Tamam, sinemaya gideceğimize karar verdik. Şimdi ise neredeki sinemaya gideceğimiz seçenekleri ortaya çıkıyor. Gidilecek mekân belirlendikten sonra film seçimine geçiliyor. Bu süreç ise tam bir kâbus!

Hızlı karar verdikten sonra bu kararın size zaman kazandırdığını düşünerek bilinçaltınıza pozitif mesajlar gönderebilirsiniz.

6) Çizim Yapın!

drawing

Her gün nesnelerle, insanlarla ve nice farklı öğelerle karşılaşıyoruz. Peki ne kadarına dikkatimizi tam  olarak verebiliyoruz?

Çizim yapmak, daha fazla görmemizi sağlar. Gördüğümüz maddenin en ince ayrıntısına kadar inmemizi sağlar. Çizim yaparken karşımızda duran maddenin her şeyini bilmemiz gerekir ki çizim başarıya ulaşabilsin. Bu da, bir yere baktığımızda ayrıntılarını gözden kaçırmamamıza yardımcı olur.

Her gün farklı bir nesnenin çizimini yapmak, gözlerinizin daha çok ayrıntıyı görmesini sağlayacaktır.

7) Kendinizle Zıtlaşın!

persuasion-content-marketing

Hayata dair inandıklarınızı başlıklar halinde yazın. Her gün bunlardan bir tanesini ele alın ve tam tersini kendinize ikna etmeye çalışın. Mesela, dünyanın yuvarlak olduğuna inanıyorsanız, sanki karşınızda dünyanın düz bir tepsi olduğunu inanan bir insan varmış gibi düşünerek, onu savunun.

Bu şekilde her gün egzersiz yaparak nöronlar arasında bağlantınızı güçlendirebilir, düşünme hızınızı artırabilirsiniz.

 

Unutmayın, sizi daha özel kılacak alışkanlıklar için 21 gün egzersiz yapmalısınız. :)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.