Öğrenci Kariyeri Banner

Okulda Öğretilmeyen 5 Altın Ders

Okulda Öğretilmeyen 5 Altın Ders
Yıllarca okul sıralarında “bunlar gerçek hayatta ne işimize yarayacak?” sorusunu kendimize sorup durduk. Okul zamanlarımızdan sıyrılıp gerçek yaşamlarımıza döndüğümüzde geriye kalan tek bir şey olacak;tecrübelerimiz. Yıllar sonra arkamıza dönüp baktığımızda “şimdi ki aklım olsa şunu yapardım veya yapmazdım” diyeceğiz. Peki gerçekten okulun bize öğrettikleri dışında,hayatımızda önemli dersler alacağımız şeyler nelerdir?

Yaşam dönemlere bölünmez. Ve yazları tatil değildir.

Yaşam daimi olarak devam eder,kendini günceller. Tatiller güzeldir ama zihninizi ve düzeninizi durdurmadan yaşama devam etmek gerekir.
girl-with-a-book,-sea-173851-min

 

Hatalar,başarılardan daha güçlü bir dosttur. Daha büyük bir kuvvetle ayağa kaldırır.

“Ders alınmış başarısızlık,başarı demektir.” M.S Forbes

Hatalar gelişmek için iyi bir fırsattır. Eğer hata yapmaktan korkuyorsanız özgüveniniz eksiktir. Asıl önemli olan hataların farkına varıp,dersler çıkarıp yolunuza devam etmektir.

yasam-koclugu

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamaktan vazgeçin.

Kıyaslamak ve kıyaslanmak kendinize değerinizi ve saygınızı azaltır. Unutmayın ki sizden bir tane var. Kendinizi kendinizle kıyaslayın. Kendinizle yarışın. Sizden daha aşağıda birini görüp baz alırsanız gelişiminizi durdurup,halinizden memnun olursunuz. Sizden daha yüksekte birini baz alırsanız motivasyonunuzu düşürürsünüz.

basari-hedefi

Sanatın ve sporun en az bir branşına ilginizi yönlendirin.

İleride olgun bir yaşa geldiğinizde “kendimi mutlu edebilmek,hayatımı keyiflendirmek için neyaptım?” diye düşünürken güzel anılarınız olsun. Yeni uğraşlar bulun,içinizde keşfedilmemiş yeni yeteneklerinizle tanışın.

yagli-boya-ile-golgelendirme-nasil-yapilir_1263

Düşünceleriniz size kim olduğunuzu gösterir.

Çevrenizi gözlemleyin,zihninizde yorumlandırın,hatta bunları kaleme alın,kendi düşünceleriniz ve gözlemlerinizi yazın.Daha sonra yazdıklarınızı okuyun. Yazdıklarınız size aslında sizin zihninizin ne yönde baktığını anlatacak. Eğer daha çok negatif yönde düşünceleriniz varsa negatif eğilimli bir bakış açınız vardır. Pozitif düşünceleriniz fazlaysa pozitif eğilimli bir bakış açınız vardır. "çevremde daha çok negatif durumlar var o yüzden negatif düşünüyorum" dediğinizi duyar gibiyim.Fakat temel yasalarından biri olan 'dualite' yani ikilik yasası vardır.Yani bir şeyin negatif yönü varsa pozitif yönüde mutlaka vardır.

Ozdeyis.net_resimli_ozlu_sozler_e-motivasyon.net_kisisel_gelisim_kazanmak_basari_risk_almak_sozleri-761x510

Özel içerik: Solmaz Toysal

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.