Öğrenci Kariyeri Banner

Sınavsız Üniversite İmkanı Türkiye'yi Cazibe Merkezi Yaptı.

Sınavsız Üniversite İmkanı Türkiye'yi Cazibe Merkezi Yaptı.
Sınavsız üniversite imkanı Türkiye'yi cazibe merkezi yaptı

İSTANBUL Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Türe, Türkiye'deki üniversitelerin Avrupalı öğrenciler için cazibe merkezine dönüştüklerini belirtti. Türkiye'deki eğitim ve burs imkanları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Türe, bu ilginin nedenlerinin başında son yıllarda yapılan bir değişikle yurtdışındaki öğrencilerin merkezi bir sınava girme zorunluluğunun kaldırılması olduğunu belirtti.

SINAV ZORUNLULUĞU KALKTI

Prof. Dr. Erkan Türe şunları söyledi, "Türkiye dünyanın her yerinden lisans ve yüksek lisans öğrenimi için gelen öğrenciler için bir cazibe merkezi oldu. Bu belki de Türkiye'nin son yıllarda yükselen profiliyle de ilgili. Türkiye'de lisans ve yüksek lisans düzeyinde çok nitelikli öğretim kurumları var. Başka bir kültürden ve başka bir ülkeden gelen öğrencilere üniversitemizde uyum konusunda yardımcı olunuyor. Öğrencinin İstanbul gibi büyük bir şehre geldiğinde tutunabilmesi ve oradaki zorlu bir üniversite hayatında başarılı olabilmesi için doğru rehberlik sunulması gerekiyor. Türkiye artık Bologna sürecinin bir üyesi olduğu için Türkiye'de alınan diploma Avrupa'da da geçerli, artık bir eşdeğerlik sorunu yaşamıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken aldığımız eğitimin niteliği, burada yabancı dil ve beceriler çok önemli."

BURS İMKANLARI İYİ ARAŞTIRILMALI

Öğrencilerin akademik başarısına göre çeşitli burs imkanları olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Erkan Türe, "Üniversitemiz bir vakıf üniversitesi olduğu için çok yüksek bir bursluluk oranına sahip. Üniversitemizin kurucusu Bilim ve Sanat Vakfı 30 yıllık bir geçmişe sahip. Tam burslular var, yüzde 50 burslular var, yüzde 25 burslular var. Bu oranlar öğrencinin akademik başarısına göre değişiyor. İstanbul'da yaşamanın maliyeti ile ilgili sağlıklı bilgi veriliyor. Hükümetin yurtdışından gelenlere yönelik verdiği bazı burslar var, bununla ilgili de yönlendirici bilgiler veriliyor" dedi.

BAŞVURULAR 8 AĞUSTOS TARİHİNDE SONA ERİYOR

İstanbul Şehir Üniversitesi Uluslararası ofis yetkilisi Hilal Yüksel, üniversitelerindeki üç bin öğrencinin ortalama yüzde 20- 25 kadarını Uluslararası öğrencilerin oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz içinde çok sayıda Avrupa'dan gelen Türk öğrenci var. Eğitim dilimiz İngilizce ve diğer dillerde de eğitim veriyoruz. YÖS sınavı yaptık ancak sınavsız olarak da Almanya'da lise ve meslek lisesi mezunu tüm öğrenciler bize online sistem üzerinden başvurabiliyor. Öğrencilerin eğer İngilizce yeterliliği varsa ön hazırlık okumadan doğrudan lisans bölümünden başlayabiliyorlar. Almanya'dan gelenlerin çoğu hazırlığa ihtiyaç duymayan öğrenciler. Mart ayında başlayan başvurulan 8 Ağustos'ta sona erecek. Kontenjanlar sınırlı olduğu için öğrenci adaylarının erken başvurmalarını tavsiye ediyoruz."

Kaynak: Memurlar.net

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.