Öğrenci Kariyeri Banner

Sınava Hazırlık Süreci Nasıl Mahvedilir?

Sınava Hazırlık Süreci Nasıl Mahvedilir?
1) Sizden Daha Çok Çalışan Kişileri Düşünün!

zzz

Sizden daha çalışkan, gecesini gündüzüne katan, her şeyi yalayıp yutmuş, anlama kapasitesi yüksek bir profil hayal edin. Şimdi o profilden onlarca, yüzlerce, binlerce - sınavın büyüklüğüne göre değişir- olduğu gerçeğiyle aklınızı yorun. Sizden daha yüksek not alıp sizi geçme ihtimalleri aklınızı gece gündüz kurcalasın. Çalışırken bile bu yüzden odaklanmayın ve çalıştığınızın da bir anlamı kalmamış olsun.

2) Sınav Anında Her Şeyin Kötü Gideceğini Düşünün!

sınav-Stressi1

Yatmadan önce bir öğün, sınav anında her şeyin olabilecek en kötü şekilde gerçekleştiğini düşünün. Sınavın son 5 dakikasında kaydırma yaptığınızı fark ettiğinizi, belki hiç fark etmediğinizi, kalemlerinizin uçlarının bittiğini, optik kağıdındaki silgi izlerinden kodlamaların net olmadığını ve bunun stresine girdiğinizi vb. Tüm bunları bir bir düşünün ve o anı sanki yaşıyormuşçasına o stres hissine kapılın.

3) Yeterli Çalışmadığınız Hissine Kapılın!

3315221_n_vir3

Günde yedi saat mi?! Bunun sınavda istediğiniz başarıya ulaşmanıza yeteceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hemen aklımızda kötü bir sahne canlandıralım. Belki de her gün on beş dakika daha çalışsanız öğrenebileceğiniz bir bilgiye sınavda ihtiyacınız olacak ve siz de sınavda bunun ceremesini çekeceksiniz. Ya da ilk maddede olduğu gibi sizden daha uzun süreli çalışan kişileri aklınıza getirin. Sizin çalışma saatleriniz  daha kaliteli geçmesi hiç önemli değil. Sonuç olarak o size çalıştığı saati söyleyecek ve sizin de doğal olarak moraliniz bozulacak. Çok iyi gidiyorsunuz!

4) Tüm Hobilerinizden Arının!

evde-yapilacak-hobiler-boyama-800x533

İlgilendiğiniz sporlara, enstrüman kurslarınıza, size iyi gelen, kendinizi geliştirmenizi sağlayan tüm aktivitelere sırt çevirin. Çünkü sınavda onlardan soru çıkmayacak, öyle değil mi? Bu sayede ders çalışma saatiniz haftada en az iki saat artacak ve bu sayede dünya birincisi olacaksınız! Ayrıca belirtmeliyim ki, bu sayede stresten uzak, sadece kendinize ayırdığınız, sizi motive eden birkaç saatinizi çöpe atmış olacağınızdan, artık stresle başbaşa kalma yolunda daha emin adımlarla ilerliyor olacaksınız.

5) Kendinizi Kıyaslayın, Kıyaslatın!

first_year_associate_biglaw_budget

Kendinizi bol bol arkadaşlarınızla kıyaslamak arkadaşlarınızla olan ilişkilerinize iyi geleceği gibi sizi de stres yüzünden büyük bir üzüntüye sürükleyecektir. Ayrıca aile bireylerinizden de tek tek, özel olarak, kendinizden emin ve ikna edici bir şekilde sizi arkadaşlarınızla kıyaslamalarını istediğinizde dünden hazırmışçasına bu göreve gönülü olacaklarından ve bıkmadan yapacaklarından hiç şüphe duymayın. Yeni sloganımız: "Kıyaslayın, kıyaslatın! ".

6) Kendinizi Çok Sayıda Diziye Kaptırın!

TVShows-cover_71-w-copr

Tercihen en boş ve zaman alıcı olanlar, size hiçbir şey katmayacak aksine götürecek olanlar... Zamanınızı delice öldürmek hatta katletmek için kolay ve pratik bir yol. Buna ek olarak zeka geliştirici evlenme programları veya evlenme programları tadında IQ ürünü olan programları düzenli olarak takip ederseniz, bu sizin (eğer varsa) sınav için hazırladığınız ders programlarını da düzenli olarak takip edebilmenize yardımcı olacaktır.

Not: Yukarıdaki dizileri kötülemek gibi bir amaç güdülmemektedir.

7) Bunların Hepsini Yaptığınızı Fark Edin ve Daha da Moraliniz Bozulsun!

Bu maddede biraz olsun ciddileşelim ve düşünelim. Belki bunların bazılarını gerçekten de yapıyorsunuz, belki de hepsini. Ama bir an olsun bunları düşünmeyin ve söyleyeceklerime kulak verin. Sınavınıza ne kadar kaldı bilmiyorum ama bildiğim bir şey var ki: hiçbir şey için geç değil, olamaz da. Şu klasik cümleyi kurmak istemiyorum ama isterseniz her şeyi başarabilirsiniz. Bu nedenle derin bir nefes alın, düzenleyin, planlayın, planlarınıza uyun, kendinize zaman ayırın... Sınava hazırlanayım derken kendiniz olmaktan çıkmayın ve sevdiğiniz şeylerden vazgeçmeyin.

Özgün İçerik: Ayşe Atar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.