Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Dönemi Hayal Gücünüzle Motivasyonu Yakalayın

Sınav Dönemi Hayal Gücünüzle Motivasyonu Yakalayın
Vizelerimizin gün gün yaklaştığı bu zamanlarda hepimiz telaşla ders notu arıyor, eksiklerimizi kapatmaya çalışıyor, iyi olduğumuz konularda çevremize yardım ediyor ve vicdanımız yüzünden ev-okul-kütüphane çizgisinden çıkmadan vakit geçiriyoruz. Dinlenmek, kafamızı boşaltmak için ise bazılarımız sevdiği şarkıları açıyor, kafasını pencereden çıkarıp baharın yaklaşırken getirdiği soğuk havasıyla kendine geliyor ve bazılarımız da şu an bu yazıyı okuyor.

ders çalışmak ile ilgili görsel sonucu

İşte tam yeter artık sıkıldım dediğimiz anlarda ise o büyülü kelime geçiyor aklımızdan: Motivasyon.

Kendimizi nasıl motive ederiz? Nasıl direnme gücümüzü ayakta tutup güne başlarken hazırladığımız yapılacaklar listesinin bitirmek için güçlü kalırız?

HAYAL EDEREK - PLANLAR YAPARAK

plan ile ilgili görsel sonucu

Aklımıza ilk gelen şey bu yorucu günlerin sonunda bizi neyin beklediği olmalıdır. Bu yüzden ders aralarında kendimizi bir sonraki derse motive etmek için her şey bittiğinde içinde olmak istediğimiz durumu düşünerek ufak ufak planlar yapabiliriz.

Unutmayın hayal etmenin sınırı yoktur. Hayal edin ve sizden kaçan motivasyonunuzu sıkı sıkı tutun ki bir daha kaçmasın. Listenizi zevklerinize göre uzatabilirsiniz.

Ben sizler için birkaç tane sıralayacağım.

Vizyona girecek bir film için plan yapın.

sinema ile ilgili görsel sonucu

Yazın kavurucu sıcaklığı gelmeden, kendimizi kapalı alanlardan çok sahillere, parklara, bahçelere atmadan önce son sınavımızdan çıktığımız gibi kendimizi sıcak sinema salonlarının rahat koltuklarına atıp ister yalnız ister arkadaşlarımızla vakit geçirebiliriz.

Eve girdiğiniz andan uykudan gözleriniz yanana kadar kitap okuduğunuzu düşünün.

kitaplar hayal dünyası ile ilgili görsel sonucu

Sınavlara hazırlanırken ihmal ettiğimiz şeyler arasında –sağlam bir kitap kurduysanız- kitaplar da vardır ve bir başladık mı bırakamayız korkusuyla kitaplarımızı elimize bile almayız. Çalışmaya motive olmanın en güzel yollarından biri çalışma dönemi bittiğinde okuyacağınız kitaplarınızı düşünmek olabilir.

Yepyeni bir diziye başlayın ve tüm sezonlarını bitirin.

game of thrones ile ilgili görsel sonucu

Bir sonraki gün sınav var diye düşünmeden yatağın içine girip dizinizi açtığınız zamanlar da gelecek meraklanmayın. Sırf bu pinekleme anları için bile, kafamız rahat sonuçları bekleme düşüncesiyle gidip masanın başına oturmalısınız.

Arkadaşlarla geçirilen yatılı geceler yüzünüzü gülümsetsin.

kızlar gecesi ile ilgili görsel sonucu

Sınavlar bittiği gibi pijamanızı alıp arkadaşlarınızdan birinin o tatlı öğrenci evine yatıya gidecek ve sınavların ne kadar güzel geçtiği ile ilgili konuşmalar yapacağınızı düşünün. Geceyi bir film açarak sonlandıracaksınız fakat film bitmeden birçoğunuz –her zamanki gibi- uyuyakalacak.

Yeni tariflerle kendinizi ödüllendirin.

cupcake ile ilgili görsel sonucu

Tatlı tutkunları, yemek aşıkları, kalbine giden yol midesinden geçenler! Öğrenci evinde anne yemeği arıyor olabilirsiniz ve hatta yalnızca makarna yapabiliyor da olabilirsiniz. Sınavlarınız bittiği gibi kolları sıvayıp mutfağa girmeyi de listenize ekleyin :)

Daha birçok şeyi listenize ekleyebilirsiniz ve kendinizi bu şekilde motive edebilirsiniz.

En olmadı gözlerinizi kapatın ve olmak istediğiniz yeri hayal edin ve orada olmak için çalışmanızın, başarmanızın gerektiğinin kendinize hatırlatın.

Unutmayalım ki başlanmış iş bitmiş iştir mottosu motivasyonu ayakta tutar. Çalışmaya başladığımız, masa başında uyuduğumuz bu günler de bitecek ve listelerimizi uygulamaya başlayacağız.

Bu şekilde kendimizi motive etmek, istekli bir şekilde çalışmaya başlamak, başarımızı da artıracaktır.

Şimdi yazıyı okuyarak motive olduğunuza göre masanıza geri dönebilirsiniz. Hepimize kolay gelsin :)

Özel içerik İrem ÖNEN

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.