Öğrenci Kariyeri Banner

İyi İş Fikirleri Nasıl Bulunur?

İyi İş Fikirleri Nasıl Bulunur?


İyi iş fikirleri, her insanın kafa yorduğu bir konudur; fakat iyi bir fikir bulmak gerçekten zordur. Yaratıcılık ve inovasyon üzerine edinilmiş beceriler yeni iş fikirleri ortaya çıkartmak adına yardımcı olabilir. İyi ve ilginç iş fikirleri bulabilmek için sürekli bu konu üzerine düşünmeniz gerekir. Algılarınızın açık olması ve fırsatları yakalayıp değerlendirmek iş fikirleri ve girişimcilik özelliğinizi destekleyecektir. Peki iyi fikirler nasıl bulunur?


31-e1422115218545-730x423_790x445






  • Araştırmalara göre ne kadar çok insan ile iletişim kurarsanız ve ne kadar çok deneyim yaşarsanız beyin de o denli esnek olmaktadır. Böylece beynin yeni bağlantılar kurma ve eski bağlantıları yapılandırma potansiyeli artıyor. Yani çevreniz ne kadar çok genişlerse ve ne kadar çok şey deneyimlerseniz yaratıcılığınız da o denli artıyor.

  • İyi fikirler bulmak için halihazırda var olan problemleri çözerek işe başlayabilirsiniz. Problem çözmek, girişimciliğe atılan ilk adımdır. Kendi hayatındaki problemlere yaratıcı çözüm bulabilen kişiler başkalarının hayatında da fark ve çözüm yaratırlar. Böylece onların hayatlarını kolaylaştıracak iş fikirleri geliştirmeniz mümkün olur. Örneğin çayı sıcak tutmak ihtiyacı üzerine termos fikri bulunmuştur. Yangını söndürmek için yangın söndürücü yapılmıştır. Bulaşıkları yıkamanın zorluğunu bilenler bulaşık makinesi tasarlamıştır. Öncelikle yapmanız gereken problemi tanımlamak, ihtiyacı belirlemek ardından da çözüm için iyi bir fikir bulmaktır. Mark Zuckerberg, bildiğiniz gibi Harvard’daki üniversite öğrencilerinin birbirleriyle haberleşmesi için Facebook’u kurmuştu. Şimdi ise şirket tartışmasız bir dünya devi haline geldi.

  • Geçmişte yapılan örneklerden, başarı ya da başarısızlık hikayelerinden ilham alın. Yaşanmış her bir hikaye, yeni bir hikayenin oluşmasına kaynak olur.

  • Var olan problemler dışında iyi iş fikirleri bulabilmek için öngörülü de olmak gerekir. İleride oluşabilecek problemlere sunacağınız çözümler, devrimci niteliğe sahip olurlar. Güneş enerjisi, solar teknolojiler ve fosil yakıtların eksikliği ile ilgili ihtiyaçların yakında ortaya çıkacağını düşünen Elon Musk, bu problemleri öngörmüştür. Bunun üzerine güneş enerjisi kullanan teknolojiler ve elektrikli araçlar üreten bir şirket kurmuştur.


Elon-Musk-HD-Background_790x445

  • İnsanların hayatlarını kolaylaştırırsanız size güvenirler ve sizin ürünlerinizi talep ederler. Kullanıcı dostu ürün ve fikirler her zaman talep edilir. Arabalar insanları bir yerden başka bir yere ulaştırarak kolaylık sağlar. Diş fırçası yardımı ile dişlerimizi temizleyebiliriz. Bilgisayarlar yardımıyla bilgiye kolayca ulaşırız. Tüm bu ürünler gündelik hayatımızı kolaylaştırır.

  • Kendinize yatırım yapın.  Farklı eğitimlere, seminerlere katılın, kitaplar okuyun. Yaratıcı düşünme yeteneğinizi geliştirin.

  • Bazen bir mola vermek gerekir ve bu mola esnasında bilinçaltında bulunan detaylar ön plana çıkar. Bu noktada yeni fikirlerin akınına uğrarsınız. Bir süreliğine her şeyden uzaklaşın ve huzurlu bir ortamda zihninizi boşaltın.


Jack London’ın dediği gibi:
“İlham gelmesini bekleyemezsiniz, ilhamı kovalamanız gerekmektedir.” 

Yakın Zaman İçinde Popülerleşebilecek İş Fikirleri:

1. Ufak mobil evler
tumbleweed-ufak-ev_790x445

2. Sağlıklı fast food

saglikli-fast-food_790x445

3. Hemen her alanda hızlı dağıtım hizmeti

milyonlar-kazandiracak-is-fikirleri1_790x445

4. Sanal gerçeklik aksesuarları

A mid-adult woman wears a virtual reality headset, controlling the experience with hand gestures. There is a horizontal streak of light lens flare from the VR headset. Blue-toned image.

5. Etik iş danışmanlığı

dogru-meslek-secimi_790x445

6. İnternet sitesi kiralama

20.-Websitesi-Tasarımı_790x445

7. Kaliteli ya da işlenmemiş hayvan yemi

saglilkli-kopek-mamasi

8. Eğitim teknolojileri

egitim-sektoru-yenilik_790x445

9. Konsept bar

buz-bar_790x445

Kaynaklar: 1, 2 
 



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.