Öğrenci Kariyeri Banner

Satış Danışmanlarının Uyguladığı Akıl Oyunları!

Satış Danışmanlarının Uyguladığı Akıl Oyunları!

Mağazalarda alışveriş yaparken satış danışmanlarının peşimizde dolaşması bazen işimizi kolaylaştırsa da bazen bizleri fazla ve gereksiz alışverişe sürükleyebiliyor. Özellikle işinde ustalaşmış satın danışmanları öyle bir aklımızı çeliyor ki, ne olduğunu anlamadan mağazadan elimiz kolumuz dolu bir şekilde ayrılıyoruz.

Eminiz ki aşağıda sıraladığımız taktiklerin birçoğu kulağınıza tanıdık gelecek, hatta daha önce bu taktiklerinden birine maruz kalarak satın aldığınız bir ürüne gözünüz kayacak...

İşte satış danışmanlarının kusursuz uyguladığı akıl yönetimi taktikleri:

Ödüllendirme Etkisi

"Bugün satın alırsanız yüzde on beş indirim alabilirsiniz". Yani eğer ürünü satın alırsanız ödüllendirileceksiniz ancak sadece o gün için geçerli...

Cezalandırma Etkisi

"Bugün saat 18.00'e kadar sipariş vermediğiniz takdirde yüzde on beş indirim fırsatını kaybedeceksiniz"

Gizli Bilgi Avantajı Etkisi

"Ben sizin yerinizde olsam bugün bu ürünü alırım çünkü firmamız kasada özel bir indirim çeki verecek ama sadece özel müşterilere haber verildi. Sizi sevdiğim için bu özel bilgiyi sizinle paylaşıyorum. Karar sizin."

Samimiyet Etkisi

"Gelin bir kahvemizi için, yılbaşı sepetimizden de verelim. Kahvemizi içerken size ufak bir ürün sunumu da yaparız. Bir şeyler almak zorunda değilsiniz kesinlikle"

Özel Hissettiren Sıfatlar Verme Etkisi

"Sizin gibi eğitimli ve kariyerli bir insanın bu otomobili alırken tereddüt etmemesi gerekir. Örneğin; sizin özelliklerinize sahip olmayan müşterilere bu arabayı göstermiyoruz bile. Benim anladığım kadarıyla bu araç sanki sizi yansıtıyor. Ama yine de siz bilirsiniz."

İyilik İsteme Etkisi

"Bu ürünü satın almakla sadece bir ürün satın almış olmayacaksınız çünkü her satışın yüzde beşi otomatik olarak sokak hayvanlarını koruma derneğine bağışlanıyor. Bana konuşmanızın başında hayatınızın neşesi kedi ve köpeğinizden bahsetmiştiniz. Biliyorsunuz onlar kadar şanslı olmayan canlar var sokaklarda. Ama tabi başka yerden de alabilirsiniz, sizin kararınız."

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.