Öğrenci Kariyeri Banner

Samsun'da NASA SpaceApps Rüzgarı Esti!

Samsun'da NASA SpaceApps Rüzgarı Esti!
2012’den beri NASA tarafından düzenlenen Space Apps Challenge yarışması bu yıl 29-30 Nisan tarihlerinde Türkiye’de Samsun, İstanbul ve Ankara olmak üzere üç koldan yürütüldü. Tüm dünyada eş zamanlı olarak düzenlenen, belirli sorunların 24 saat içerisinde çözülmesini amaçlayan ve 7'den 70'e herkesin katılma fırsatı olan bu yarışmanın Samsun ayağı Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

spaceapps3

Yarışmada bu yıl NASA’nın belirlediği 25 sorunun çözümü, 187 şehirde eş zamanlı olarak arandı. Sorunların en mantıklı ve yaratıcı çözümlerini bulan ve projelerini gerçekleştirmek isteyen ekipler en iyi projeyi yapabilmek için 24 saat aralıksız çalıştılar. Sürenin sonunda her takım jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi ve dereceye giren ekipler küresel yarışmada kendi şehirlerini temsil edecek.

spaceapps4

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşam Merkezi’nde IEEE OMÜ ve Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü'nün büyük uğraşı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi’nin (UZAYTEM) ana sponsorluğunda gerçekleşen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100 yarışmacı katıldı. 13 güzel projenin çıkarıldığı yarışmada heyecan büyüktü.

 

spaceapps5

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bölüm hocalarının oluşturduğu 5 kişilik jüri heyeti karşısında sunumlarını gerçekleştiren takımlardan en iyi 2 projeyi jüri üyeleri belirlerken 3. proje katılımcı oylarıyla belirlendi. Yerel yarışmada dereceye giren ve ülkemizi küresel yarışmada temsil ederek bizleri gururlandıracak olan “Redwing, Space4women ve Aryaca” takımlarına başarılar diliyoruz.

spaceapps6

spaceapps8

spaceapps7

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.