Öğrenci Kariyeri Banner

Sağlıklı Yaşamı Anlamak İçin İzlemeniz Gereken 4 Belgesel Önerisi

Sağlıklı Yaşamı Anlamak İçin İzlemeniz Gereken 4 Belgesel Önerisi

Her birey sağlıklı bir hayat geçirmek ister. Fakat dünyadaki birçok etmen sağlıklı yaşam kavramına zarar vermektedir. Gün içerisinde geçirdiğimiz hareketsiz saatler, artan fast-food tüketimi ile birlikte gelen obezite problemleri veya içerisinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi sağlıklı yaşamı zorlaştıran etmenlerdir. Bu etmenleri daha iyi anlamak ve sağlıklı yaşam hakkında bilgi sahibi olmak adına 4 belgesel önerisini derledik.

 

1. Gıda Suçları (Rotten)

rotten

Sağlıklı beslendiğinizi düşünüyor olabiliriz fakat bu besinlerin nelerden geçerek sizlere geldiğini biliyor musunuz? Bu belgesel, tam da bu noktaya parmak basıyor. Gıda sahtekarlığına maruz kalmış insanlarında yer aldığı belgesel kesinlikle izlenmesi gereken belgesellerdendir.

 

2. Headspace Meditasyon Rehberi

meditasyon rehberi

Sağlıklı yaşam, yalnızca beslenmek ve egzersiz yapmak anlamına asla gelmemelidir. Ruhsal anlamda da sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudunuza ve ruhunuza tanıyacağınız birkaç dakikalık meditasyonlar hayat kalitenizi arttıracaktır. Meditasyonun ne olduğunu ve sorunlara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatan belgesel, ruhsal sağlığımız için izlenmesi gereken belgesellerden biridir.

 

3. Sağlık Komplosu (What The Health)

sağlık suçları

Hayvansal gıdalar yerine bitkisel yaşamı savunan tarzda bir belgesel olan Sağlık Komplosu, Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda çekilmiştir. Amerika’daki ölümlerin genellikle kalp krizi, şeker hastalığı veya kanser sebebiyle olmasını beslenme tarzıyla anlatan belgesel, beslenme adına izlenebilecek önemli belgesellerdendir.

 

4. Coronavirus Explanied

coronavirus explained

İçerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarında izlenebilecek en iyi belgesellerden birisidir. Özellikle viriüsün ne olduğunu, hastalığın ne gibi tahribatlar yarattığını ve aşı konusunu anlatan bir belgeseldir.

 

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz: 

"Biz Zaten Hep Belgesel İzleriz" Diyenler için 10 Netflix Belgeseli

Aradığınızı Tek Kod ile Bulabileceksiniz: Netflix Film Kodları

Pazar Keyfi!: Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz 3 Mini Dizi


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.