Öğrenci Kariyeri Banner

Restoranlardaki Serpme Kahvaltı Dönemi Tarihe Karışıyor!

Restoranlardaki Serpme Kahvaltı Dönemi Tarihe Karışıyor!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi restoranların başlattığı uygulamayla birlikte, restoranlardaki serpme kahvaltı dönemi bitiyor. Bu yeniliğin sebebi olarak ise her yıl 18 milyon ton gıdanın israf edilmesi olarak gösterildi.

Restoranlarda artık serpme kahvaltı dönemi resmen bitiyor. Serpme kahvaltının yarısının çöpe gittiğini belirten restoran sahipleri artık seçmeli kahvaltı dönemine geçme kararı aldı. Bu yolla serpme kahvaltının neden olduğu 100 milyar liralık israfın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Seçme Kahvaltı Dönemine Geçiliyor!

Türkiye'de her yıl 18 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu israfın önemli bir kısmı ise serpme kahvaltılardan kaynaklanıyor. Çünkü serpme kahvaltının neredeyse yarısı doğrudan çöpe atılıyor. Restoranlar israfı önlemek için serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı verdi.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, ''Mesela, eğer ben kaşar peyniri yemek istiyorsam sadece onun parasını ödüyorum. Öbür sistemde bütün ürünlerle önünüze geliyordu'' diye konuştu. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın araştırmasına göre, serpme kahvaltı yıllık 100 milyar liralık israf oluşmasına neden oluyor.

Serpme kahvaltılarda zeytin, peynir, domates, tereyağı, reçel, yumurta ve ekmek gibi gıdaların birçoğu tüketilmediği için çöpe atılmak zorunda kalıyor. Türkiye'de yaklaşık 300 bin restoran ve lokanta mevcut. Bunların 100 binine yakınında açık büfe kahvaltı veriliyor.

TÜRES üyesi restoranların başlattığı uygulamanın diğer restoranlara da örnek olarak yayılması hedefleniyor.

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.