Öğrenci Kariyeri Banner

Refik Anadol, Leonardo DiCaprio'nun da Katıldığı Sergiyle Depremzede Çocuklar İçin Destek Topladı

Refik Anadol, Leonardo DiCaprio'nun da Katıldığı Sergiyle Depremzede Çocuklar İçin Destek Topladı

Dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol, Kahramanmaraş depreminden etkilenen çocuklar için başlatacağı yeni projeye 2 milyon TL bağışladığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye gönderilen maddi yardımların bir kısmı kripto para aracılığıyla yapılıyor. Sivil toplum kuruluşları, bağış için resmi kripto para cüzdanları oluşturmuşken, sanatçı Refik Anadol da kripto para bağışının öncülerinden haline gelmişti.

Leonardo DiCaprio'da Seriye Katılan İsimlerden Oldu!

Depremin ilk günlerinde bağış için bir cüzdan oluşturan Anadol, bir yandan da sergilerini devam ettiriyor. Ünlü sanatçı, son olarak geçtiğimiz gece Los Angeles’taki sergisinden elde ettiği gelirin bir kısmını yeni bir projesi için bağışlayacağını açıkladı. Sanatçının sergisine dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio da katıldı.

Refik Anadol, Deprem Dayanışma YouTube Ortak Yayını’nda yaptığı açıklamada proje ile deprem bölgesindeki 100 öğrencinin sanat ve tasarım alanındaki hayalini gerçekleştirmek için çalışacaklarını belirtmişti.

Anadol, sergiye katılan dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio'ya da sosyal medya hesabından teşekkür etti. Anadol, DiCaprio ile çekilmiş olduğu bir fotoğrafını paylaşarak "Gösterimizi desteklediğiniz için teşekkürler Leonardo DiCaprio! Beraber deprem, web3, doğa odaklı AI projeleri ve Dataland'ı konuştuk! Desteği ve yaklaşan projeleri için derinden minnettarım! Bugün 18:00'da görüşmek üzere!" ifadelerini kullandı.

Refik Anadol, aynı zamanda bağış için paylaştığı kripto para cüzdanlarıyla depremden sonraki ilk 48 saat içinde 4,2 milyon TL’lik bağışın Ahbap Derneği’ne gönderilmesini sağlamıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.