Öğrenci Kariyeri Banner

Provence’in Lavanta Kokan Kasabaları

Provence’in Lavanta Kokan Kasabaları
Provence bölgesi yaz aylarında uçsuz bucaksız tarlaların lavanta açtığı, havaya karışan mis gibi lavanta kokusu ile başınızı döndüren eşsiz güzellikte bir bölgedir. Özellikle tepelere kurulmuş minicik masal kasabaları, kasabalardaki butik oteller, kafelerde yiyeceğiniz mis gibi kokan, sıcacık kruvasanlar, Provence gezinizi unutulmaz bir hale getirecek.



 Van Gogh, Cezanne gibi ünlü ressamlar da buranın büyülü doğasından ilham alıp birçok ünlü eser hayata geçirmiş. Rotayı Provence’e çevirirseniz mutlaka görmeniz gereken kasabaları bu yazıda bulabilirsiniz. 


Kızıl Kasaba: Roussillo


Roussillon ile ilgili görsel sonucu


Luberon’un tepeleri ve Vaucluse dağı arasında kalan bu kasaba rengi açık sarıdan turuncuya çalan demir oksitli kil yapısı nedeniyle kızıl kasaba olarak da geçiyor. Fransa’nın en güzel köylerinden kabul edilen Roussillon, Provence gezinize mutlaka dahil etmeniz gereken bir yer. Buradaki binalar, kasabanın toprak yapısı ve rengine tamamen uygun yapılmıştır. Özellikle gün batımında gökyüzüyle birleşen bu kızıl kasabanın sunduğu manzara nefes kesici güzellikte. Belvedere Mirador ismindeki seyir terası ise ziyaretçilerine bu güzelliği izleyebileceğiniz bir manzara sunuyor. Kasabanın küçücük meydanlarında çok güzel kafeler bulunuyor. Akşam saatlerinde daha da canlanan meydanlardaki kafelerde oturup, zaman zaman eşlik eden canlı müziği dinleyebilirsiniz.


Marquis de Sade’nin Gölge Düşürdüğü Kasaba: Lacoste     


 Ä°lgili resim

                                                 

Provence bölgesinde görülmeye değer kasabalardan biri de Lacoste. Kasaba, Provence’in en güzel yerlerinden biri olması dışında, en tepesinde yer alan şatosu ile de ünlü. Pierre Cardin tarafından restore edilip müzeye dönüştürülmüş şato, korkunç Marquis de Sade'ye ait. Kasabanın dar ve yokuşlu yollarında yürüyerek şatoya çıkabiliyorsunuz. Bu sırada size çok güzel binalar ve çiçekli dar sokaklar eşlik ediyor. Şato diyince aklınızda görkemli bir yapı canlanmasın. Şatoya ulaştığınızda terastan panoramik olarak manzarayı seyretmeyi unutmayın. Bir sürü lavanta tarlası sizleri bekliyor olacak!


Provence’in En Popüler Kasabası: Gordes


Ä°lgili resim


Bu tarihi köy, Luberon vadisine bakan Vaucluse platosunun kenarında yer almakta ve Fransa'nın en güzel köylerinden biri kabul edilmektedir. Gordes kasabasının yakınlarındaki Abbaye Notre-Dame de Sénanque ismindeki manastırın bahçesi lavantalarla dolu ve sabahın ilk saatlerinde manzara harika görünüyor. Gordes kasabası bölgedeki diğer kasabalara göre çok daha popüler olduğundan park sorunu yaşamamak ve çok kalabalığa kalmamak için günün erken saatlerinde gezmenizi öneririz.


 Ä°lgili resim                                               

Beyaz taştan yapılmış evleri ve binaları ile bir dağın uçurumunda yer alan kasaba birçok ünlü sanatçıya da ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle diğer köylere göre daha popüler ve fiyatların daha yüksek olduğu bir yer haline gelmiştir. Kasaba taş binaları, dar sokakları, sunduğu panoramik vadi manzarası ile Provence, gezinize güzellik katacaktır.

Kaynak 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.