Öğrenci Kariyeri Banner

Özgeçmişteki Hobiler ve İlgi Alanları Kısmını Boş Geçmeyin!

Özgeçmişteki Hobiler ve İlgi Alanları Kısmını Boş Geçmeyin!
Zamanında bizler gibi okul sıralarından geçmiş yöneticiler, okul notlarının öğrencinin gerçek başarısını yansıtmadığını çok iyi biliyor. Sadece okuldaki sınavlara odaklanmış bir öğrenci ile not ortalaması iyi olmayan fakat kendini farklı açılardan geliştirmiş bir öğrenci arasında kıyaslama yapmak için not ortalamasını esas alarak  pek adilce olmayacaktır. İşte tam da burada devreye deneyim, hobiler ve ilgi alanları gibi öz geçmişin diğer kısımları girmektedir.

Yapılan birçok araştırma ve anket sonucu özgeçmişteki hobiler ve ilgi alanları kısmının diğer kısımlar kadar önemli olduğunu göstermiştir. Öyle ki çoğu firmanın iş mülakatlarında “Boş vakitleriniz de neler yaparsınız?”, “Hobileriniz nelerdir?” gibi sorular sorması bu kısmın önemini göstermektedir.

Hobiler sizin kişiliğinize, hayata bakış açınıza, hangi işe yatkın olduğunuza dair ipuçları verir ve yöneticiler bu ipuçlarından yola çıkarak sizi değerlendirir. Hobiniz sizinle ilgili ne kadar iyi intiba bırakırsa mülakat aşamasında o kadar şanslısınız demektir. Bu yüzden hobiler ve ilgi alanları kısmını boş bırakmak ya da rastgele doldurmak çok büyük bir hata olacaktır. Özgeçmişinize yazacağınız hobilerin sizin hakkınızda nasıl bir intiba kattığını gelin inceleyelim.

mk

Tutkulu!

Her firma tutkulu çalışanlara sahip olmak ister. Yöneticiler çalışanın herhangi bir şeye tutkusunun olmasının ortamda pozitif bir enerji yaratacağı düşünüyor. Eğer gerçek anlamda tutkularınız varsa özgeçmişinize eklemekten hiç çekinmeyin. Tutkulara yeni bir dil öğrenmek, satranç oynamak, fotoğrafçılık, yüzme veya herhangi bir müzik aletini çalabilme örnek olarak verilebilir.

 çzzç

Tam Bir Takım Oyuncusu!

Takım sporları yapmak gibi hobiler yöneticilere sizin takım halinde çalışmaya yatkın bir çalışan olduğunuz intibasını verir. Takımca uyum gerektiren her hobi sizin iş hayatınızda olacağınız grup içindeki krizleri daha hızlı çözebileceğinizi gösterir. Voleybol, basketbol veya futbol gibi takım sporları, takım ile birlikte dans etmek/gösteri yapmak vb. hobileriniz ile özgeçmişinize renk katabilir ve gerçek bir takım oyuncusu imajı yaratabilirsiniz.

etkim

Benzersiz!

Çoğu hobinin monotonlaştığı bu dönemde farklı bir hobiniz var ise özgeçmişinizi benzersiz kılabilirsiniz. Kitap okumak, sinemaya gitmek gibi sıradan hobilerin özgeçmişe yazılmamasını söyleyen insan kaynakları uzmanları özgeçmişi daha farklı hobiler ile dolduran iş adaylarının daha çok akılda kaldığını ve bu yüzden daha çok avantaja sahip olduklarını belirtiyor. Örneğin bilgisayar mühendisi iseniz ve edebiyatla uğraşmayı, şiir veya hikaye yazmayı seviyor ve vakit ayırıyorsanız, bu sizin için bir avantaj olacaktır. Legoları bir araya getirip farklı tasarımlar oluşturmak, teleskopla uzayı izlemek ve daha birçok benzersiz hobi ile özgün bir cv oluşturabilirsiniz.

macera

Risk Alabilen !

Risklerle burun buruna olan her hobiniz sizin risk alabilen, önüne çıkan risklerin üstesinden gelebilen biri olduğunuz intibasını verecektir. İş hayatında birçok risk durumu olduğunu düşünürsek bu hobiler sizin için büyük avantaj olabilir. Bu hobilerin başında dağ tırmanışı, paraşütle atlama gibi  macera sporları gelmektedir.

Özgeçmişinizdeki hobiler ve ilgi alanları kısmına yazacaklarınızın gerçekleri yansıtması gerektiğini kesinlikle unutmayın. Hayatınızda hiç yapmadığınız ya da ilgilendirmediğiniz aktivitelerle özgeçmiş doldurmak tehlikeli bir durumdur. Mülakatta hobiler kısmına şarkı söylemek yazan birine şarkı söyleten, satranç oynamak yazan biriyle santranç turnuvası yapan yöneticiler yok değil. Hatta mülakat odasında müzik aletleri bulunduran firmalar da mevcut. Daha neler neler.,. Haydi şimdi özgeçmiş doldurmaya !

 

Özel İçerik : Nurdan Beşli

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.