Öğrenci Kariyeri Banner

Özgeçmişinizi Etkileyici Hale Getirecek 5 Çevrimiçi Kurs

Özgeçmişinizi Etkileyici Hale Getirecek 5 Çevrimiçi Kurs
Bunu hep yaparız: Ocak ayında kendimizi kariyerimizde ezip geçeceğimizi söyleriz. Sonra Mart/Nisan gelir ve kendimizi daha iyi, daha gerçekçi veya geçen yıla nazaran daha başarılı bulmayız.

Eğer bu değişebilseydi, yapacağımızı söylediğimiz şeyi yapsaydık ne olurdu?


Yeni ve heyecan verici beceriler kazanmak, göründüğünden çok daha kolay ve hızlı olabilir; yapmanız gereken ilgi alanınızı belirleyip çevrimiçi bir kursa katılmaktır. Evrak işi yok, devasa bir taahhüt yok, özgeçmişini yükseltme umuduyla çeşitli yerlere yönelme yok. Sizler için bilinen ve en yaygın kullanılan kaynaklardan bazılarını derledik:

Kod Öğrenmeyi Öğrenmek İsterseniz: Codecademy



Günümüzde, kodlama bilmek sadece yazılım mühendisleri ve geliştiriciler için değil elbette. Bu alanlarda kariyer yapmayı düşünüyorsanız, zengin bir tecrübeye sahip olmak için yapmanız gerekenler vardır.

Kodlama öğrenmeniz için birçok sebep var. Codecademy, temel bir web sitesi tasarımını veya aklınızdaki bir uygulamayı tasarlayabileceğiniz kadar öğretir. Kodlama bazı endüstrilerde, işinizin bir parçası olmasa bile işe alım yöneticisini etkileyebilir. Mevcut eğilimleri anladığınıza değil, aynı zamanda daha büyük projelerde adım atabileceğinizi de gösterir.

Web sitelerinin vazgeçilmezi olan HTML (Hyper Text Markup Language), dosyaların aktarımı için kullanılır. Temel gereği yazı, görüntü, video gibi değişik verileri ve bunları içeren sayfaları birbirine basitçe bağlamak, buna ek olarak söz konusu sayfaların web tarayıcısı yazılımları tarafından düzgün olarak görüntülenmesi için gerekli kuralları belirlemektir. HTML kodunu web tarayıcıları okur, yorumlar ve görsel hale dönüştürürler. Dolayısıyla aynı HTML kodunun farklı tarayıcılarda farklı sonuç vermesi olasıdır.

Bu farklılıkları, tasarımı, düzeni vb. sağlayan HTML'nin yanında mutlaka CSS kullanılır.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları) bilinen kısa adıyla CSS, HTML'ye ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir. Bir web site içerisinde birbiriyle uyumlu renk ve yazı tipi gibi öğelerin her sayfa için ayrı ayrı değil de tek bir yerden yönetilmesi anlamına gelen bir çeşit kodlama türüdür.

HTML ve CSS'ye başlamak için ''codecademy'' harika bir yerdir; sıfırdan bir web sitesi oluşturabilirsiniz!

Yeni Bir Dil Öğrenmek İsterseniz: Duolingo



İspanyolca, Fransızca, Çince ve daha pek çok dil öğretmenin eğlenceli ve kolay bir yolunu öğrenmek ister misiniz? Duolingo, dil öğrenmeniz için mükemmel bir uygulamadır; bu sayede zamanda kısıtlama olmaksızın rahatça öğrenebilirsiniz.

Oku, Dinle, Konuş: Her ders çeşitli konuşma, dinleme, tercüme ve çoktan seçmeli testlerden oluşmaktadır.

Günlük Seri: Duolingo, bir dili öğrenmek için kaç gün arka arkaya zaman harcadığını kaydederek kursa devam etmek konusunda sizi motive eder.

Ders İçi Notlama: Hangi cevaplarının doğru olduğunu hemen gör. Bir testi başaramadığında, sana kendini nasıl geliştireceğini hemen gösteriyor.


Excel'i Nasıl Kullanacağınızı Öğrenmek İsterseniz: Umedy'nin Yeni Başlayanlar İçin Microsoft Excel




Eğitim, Microsoft'un belirlemiş olduğu MS Excel eğitim içeriğine göre düzenlenmiş olup; eğitimde, en kısa sürede en faydalı bilgilere ulaşmak amaçlanmıştır. Bu yüzden süreyi verimli kullanabilmek adına, gereksiz yere konular uzatılmamıştır.

Bu Excel eğitimi, herhangi bir önbilgi gerektirmemektedir. Eğitim temel düzeyden başlamış olup, orta ve ileri seviye konulara kadar Excel konuları ele alınmıştır. Muhasebe, Bankacılık, Finans gibi sektörlerde çalışanlar için veri analiz yöntemleri de bu eğitim içerisinde ayrıntısıyla anlatılmıştır.

Bu eğitimdeki örnekleri uygulamak için ihtiyacınız olan tek program Microsoft Excel'dir.
Eğitim videolarını sırasıyla izleyiniz. Bildiğiniz bir konu dahi olsa, izlemeden diğer videolara geçmeyiniz. Basit bir başlık altında, çok ince ayrıntılarla karşılaşabilirsiniz.

Satış Alanında Ustalamak İsterseniz: Etkili İletişim ve Satış Teknikleri



Etkili İletişim ve Satış Teknikleri, sunum hazırlama ve satış sunma, itirazları satış fırsatlarına dönüştürme ve iş vizyonunuzu satma gibi teknikler hakkında bilgi sağlayan bir derstir.

Kurs, iş dünyası profesyonelleri, girişimciler, satış elemanları veya kariyer yolunda yeni başlayanlar için idealdir. Kurs öncelikle satış sunumunuzu hazırlama süreci, önçağrı hedeflerini kullanarak sonuca nasıl odaklanabileceğinizi ve sunuyu potansiyel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde nasıl uyarlayabileceğinizi anlatır.
Sunumların dinleme, problem çözme ve ilişkiler kurma için nasıl kullanılabileceğini öğreneceksiniz.

Etkili satış sunumları yapma ve itirazları fırsatlara dönüştürme konularını öğrendikten sonra, girişimcilerin ihtiyaç duyduğu satış becerilerini tanıtır ve böylece iş vizyonunuzu açık, özlü ve emin bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.
İş fikrinizi potansiyel müşterilere ve yatırımcılara satmak; amaç ve pazarlama, operasyonel ve finansal planlar gibi unsurları nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Daha İyi Bir Yazar Olmak İstersiniz: Yazınızı Udemy ile Kolay Öğrenin




Çekici, ikna edici ve profesyonel bir yazar olmanın temellerini öğrenin; ne yazıyorsa yapın, gerçek bir yazar uzmanından öğrenin. Ayrıca, bu kısa dersi bir günde kolayca bitirebilirsiniz.

* Etkili sözcük sırası ve cümle akışını kullanma.

* Güçlü intro, sonuç, paragraf sırası ve çeşitlilik yaratma.

* Okuyucunuza güçlü mantık ve sunum sunma.

* İstediğiniz yazı kalitesini yaratmanıza yardımcı olacak etkili alışkanlıklar.

Özel İçerik: Ezgi Fırat

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.