Öğrenci Kariyeri Banner

Oyun İçinde Oyun?

Oyun İçinde Oyun?
Global Web Index 2019 Oyun Trendleri raporuna göre Türkiye yüzde 90’lık oranla dünyada en çok oyun oynanan sekizinci ülke.

Global Web Index’in 2019 Oyun Trendleri raporuna göre, Türkiye yüzde 90’lık oranla dünyada en çok oyun oynanan sekizinci ülke. (Üzerimizde yer alan ülkeler hangileri diye merak ediyorsanız; sırasıyla Filipinler, Vietnam, Mısır, Endonezya, Tayland, Hindistan ve Meksika). Kitap okumayı pek sevmeyen bir ülke olduğumuz muhakkak. Özellikle trafikte geçen saatlerimiz için en büyük tesellimiz mobil oyunlar. Öte yandan PC ve konsol oyunlarında da fazlasıyla yüksek tüketimler görebiliyoruz.

photo-1534488972407-5a4aa1e47d83

 

Oyun dünyasına daha yüksek bir pencereden baktığımızda da oldukça yüksek rakamlar görüyoruz. İnternet kullanıcılarının yüzde 86’sı önceki bir ay içinde en az bir cihazdan oyun oynadığını itiraf ediyor. Mobil ve PC’nin yükselttiği bu oran içerisinde konsolların payı da pek azımsanacak gibi değil. Özellikle zaman ortalamasında yaklaşık bir saat ile oldukça etkileyici bir rakam ortaya çıkıyor. Ayrıca özellikle konsol merkezli oyunseverlerin ve oyun fenomenlerinin yarattıkları müthiş bir içerik havuzu da var. Bu işin ticari yönünde de var olan e-sporcular, onların videolarını izleyen milyonlarca takipçi, bu alana ilgiyi çekiyor ve yatırımı artırıyor.

Değişen her şey yeni bir akım içinde bizleri de yeniliyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.