Öğrenci Kariyeri Banner

Oyalanmayı Bırakıp Bir An Önce Hedeflerine Ulaşmak İsteyenler İçin 19 Olmazsa Olmaz

Oyalanmayı Bırakıp Bir An Önce Hedeflerine Ulaşmak İsteyenler İçin 19 Olmazsa Olmaz
Çoğumuz hayalini kurduğumuz şeyleri gerçekleştirmek için önümüzde çok vakit olduğunu düşünüyoruz. İleri bir tarihte çok çalışacağımızı ve daha ileri bir tarihte de başarılı olacağımızı umuyoruz. İşin acı tarafı ise geleceğin hiçbir zaman gelmeyecek olması... Hemen şu anda hedeflerine doğru ilerlemek isteyen Onedio okuyucuları için hazırladığımız 19 madde sizlerle:

1. Çalışma alanınızı düzenleyin.

01


Vaktinizin çoğunu çalıştığınız alanda geçireceğiniz için onu bulunmaktan keyif alacağınız, ilham verici bir alana dönüştürün.
2. Zamanınızı daha küçük aralıklara bölün.

02


Eğer yapmanız gereken bir işin yetişeceği tarih çok ilerideyse bu sizin daha rahat hareket etmenize sebep olur. Kendinize daha yakın tarihler belirleyin ve o tarihe kadar işinizi tamamlayın. Örneğin dört hafta içinde yayınevine yeni kitabınızın bitmiş halini vermek zorundasınız ve daha yazmanız gereken dört bölüm var. Bunu "Dört hafta içinde dört bölüm yazmalıyım" şeklinde değil, "Haftada bir bölüm yazmalıyım" şeklinde düşünün.
[ad name="Google Adsense"]

3. Yaptığınız işin bir teslim tarihi yoksa bile bitiş tarihini kendiniz belirleyin.

03


"Bunun üzerinde her gün üç saat çalışacağım" gibi görevler belirlemek yerine kendi teslim tarihinizi kendiniz belirlemeniz çok daha faydalı olacaktır.
4. Hedeflerinizi etrafınızdaki insanlara anlatın.

04


Bunu yapmak üzerinizde o işe devam etmek için bir baskı ve azim oluşturur.
5. İşinizin ilk olarak zor olan kısımlarını tamamlayın.05

Zor olan işleri enerjiniz tükenmeden yapmak hem daha kolaydır hem de işin kalan kısmını daha az bunalarak yapmanıza imkan tanır.

6. Yapmayı en sevmediğiniz kısımlar için saatinizi kurun.

06


Yaptığınız işin her kısmını seveceksiniz diye bir kural yok. İşte o sevmediğiniz kısımlar için saatinizi 10 dakika sonrasına kurun ve saat çalana kadar çalışmayı bir an olsun bırakmayın. O 10 dakika içerisinde elde ettiğiniz ilerleme, devam etmeniz için sizi teşvik edecektir.
7. Yapmanız gereken her şeyi tek bir takvim üzerinde işaretleyin.

07


Bunu yapmak, yetişmesi gereken işlerin birbirleriyle ilişkisini görüp zamanınızı daha verimli planlamanızı sağlar.
8. Sizi zorlayacak görevler belirleyin.

08


Yaptığınız her şeyin çok basit olması, o işe duyduğunuz heyecanı kaybetmenize sebep olabilir. Bu yüzden arada bir kendinizi zorlayacağını bildiğiniz işlere girişin.
9. Fakat mantıksız sayılabilecek derecede zor işlere kalkışmayın.

09


Gerçekleştirilmesi son derece zor olan işler, cesaretinizi kırarak kısa sürede ilginizi kaybetmenize sebep olabilir.
10. Gerektiğinde çalışma ortamınızı değiştirin.

10


Eğer çalıştığınız ortam uykunuzu getiriyor ya da dikkatinizi dağıtıyorsa oradan hemen ayrılın ve odaklanmanızı arttırabileceğiniz bir yere geçin.
11. Uyku vaktinizden çalmayın.

11


Düzenli olarak uyku vaktinizden çalıp bu vakti çalışmaya ayırmak size yarardan çok zarar getirir. Çünkü uyku eksikliğinin odaklanma ve üretkenlik üzerinde son derece yıkıcı etkileri vardır.
12. Sizin gibi düzenli bir çalışma sistemi oturtmaya çalışan arkadaşlar edinin.

12


Böyle bir arkadaşa sahip olmak kendinizi yalnız ya da kayıp hissetmenizi engeller ve birbirinizi motive etmenizi sağlar.
13. İşe ara verdiğinizde suçluluk duymayın.

13


Eğer rahatlamak için bir film açar fakat işinizi aklınızdan atamazsanız o filmi izlediğiniz süre boşuna gidecektir. Hem işlerinizi halledememek hem de keyifli vakit geçirememek işinize son derece sıkıntılı bir biçimde dönmenize sebep olur.
[ad name="Google Adsense"]

14. Arada bir ter atın.

14


Egzersiz yapmak yalnızca vücudunuz için değil, beyniniz için de oldukça faydalıdır.
15. Hedeflediğiniz şeylere ulaşmış insanlarla vakit geçirin.

15


Hayalini kurduğunuz şeylere ulaşmış insanların verecekleri tavsiyeler size yardımcı olacak ve hırslanmanızı sağlayacaktır.
16. Dikkatinizi dağıtan şeyleri ortadan kaldırın.

17


Örneğin Facebook hesabınızda gezinmek çok fazla vaktinizi alıyorsa hesabınızı kısa süre için devre dışı bırakın; engel oluyorsa telefonunuzu kapatın, müziksiz bir ortamda çalışın.
17. Kendinizi ödüllendirin.

18


Belirli bir şey üzerinde uzun saatler boyunca çalışmak kendinizi kötü hissetmenize sebep olabilir. Bu yüzden bu saatlerin ardından sevdiğiniz bir restorandan kendinize yemek ısmarlayın, sinemaya gidin, neyi seviyorsanız onu yapın.
18. Kendinizi devam etmeye zorlayın.

19


Kendinizi isteksiz hissettiğiniz zamanlarda bile çalışmayı bırakmamak daha kısa sürede başarılı olmanızı sağlayacaktır.
19. Yanlış bir seçim yaptığınızı kesin olarak anlarsanız yeni bir plan yapmaktan çekinmeyin.
 


20


Hepimiz durmaksızın değişiriz ve isteklerimiz de değişir. Bu yüzden başarmak istediğiniz şeyin, üstünde çalışmakta olduğunuz şeyden farklı olduğuna karar verirseniz bunu değiştirmek için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız.
Bonus

ÖğrenciKariyeri Yönetim Ekibi Aday Programı'na katılarak kariyerinizde önemli gelişmelere fırsat verebilirsiniz. Buyrun bekliyoruz
ogrenci_kariyeri


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.