Öğrenci Kariyeri Banner

İş Görüşmesinde Rahat Olmanın Yolları

İş Görüşmesinde Rahat Olmanın Yolları


Kariyer planlamalarında atılan ilk adımların en önemli aşamasından birisi olan iş görüşmeleri adaylar için heyecan vericidir. Görüşme sırasında yapılan olumlu hareketler, davranışlar veya olumsuz izlenimler işe alım konusunda belirleyicidir.

İş görüşmelerinin en önemli özelliklerinden birisi adayların kendilerini iyi ifade etmeleridir. Bu tip durumlarda aşırı heyecanlı davranmak yerine daha kontrollü ve kendinden emin tavır sergileyen kişilerin iş görüşmelerinde başarılı oldukları gözlemlenir.

Görüşmede rahat olmak için her zaman doğal davranmak gerekir. Gergin ve fazla mesafeli bir ilişki yerine daha samimi ve ölçülü davranışlar sergilenmelidir. Bu durum size ve karşınızdaki kişiye önemli bir mesaj verir. Gergin bir tavır sergilemek iş görüşmesi ortamını olumsuz şekilde etkiler.

Jest ve mimiklerin iş görüşmelerinde doğru yerlerde kullanılması gerekir. Gülümseme, rahat olmanın en önemli unsurlarından birisidir. Bu durum işveren ile iş görüşmesindeki kişi arasında olumlu bir iletişim kurar ve görüşmedeki kişinin rahatlamasını sağlar.

Mülakatlarda genel olarak uzun cümleler yerine kısa ve açıklayıcı ifadeler kullanılmalıdır. Ses tonu da duyulabilir bir şekilde olmalıdır. Bununla birlikte kısa cümlelerle ilk heyecan atılır ve bir rahatlama sağlanır. Uzmanlara göre konuşmak kişileri rahatlatan ve streslerini azaltan bir yöntemdir. Nefes alarak ve net bir şekilde cevaplar vermek iş görüşmelerinde artı sağlayan hareketlerdir.

İş görüşmelerinde maaş ve ücret konuşmaları daha sonraki bölümlere saklanabilir. Direkt olarak bu konuya girmek veya bu konu sorulduğunda net bir şekilde cevap vermek görüşmenin ilerleyen bölümlerini etkileyeceği için gerginlik yaratabilir. Bu durum görüşmede olan kişi için olumsuzluk yaratır.

Görüşmelerde her zaman özenli ve titiz bir şekilde giyinmek çok önemlidir. Bu durum iş görüşmesine gelen kişiye özgüven kazandırır. Kendisinden emin olan kişilerin temiz ve görüşmeye uygun kıyafetler giymesi iş görüşmelerinde olumlu bir durum yaratır. Erkeklerin görüşmelere tıraşlı bir şekilde gitmesi, kadınların ise sade bir makyaj yapmaları önerilir. Görüşme esnasında işveren tarafından alınan şıklık ve görüntü övgüsü de görüşmede kişiye rahatlık sağlayabilir.
 

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Neler Yapılmalı?

İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Öğrenci Kariyeri


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.