Öğrenci Kariyeri Banner

Otonomların Yeni Rotası: Hava

Otonomların Yeni Rotası: Hava
Elektrikli araçların gelişimini takip eden otonom araçlardan sonra hem otonom hem elektrik teknolojisini bir arada bulundurmayı amaçlayan teknolojinin bir diğer odak noktası da hava araçları oldu. 2005 ve 2006 Ford GT'nin baş tasarımcısı Camilo Pardo tarafından geliştirilen AirspaceX MOBİ ONE bu noktaların öncülerinden.

mobi-one

Geçtiğimiz günlerde NAIAS da tanıtılan MOBİ ONE, 104 km'lik menzile sahip olmasının yanı sıra 241 km/saatlik seyir hızı ile 4 yolcu kapasitesiyle birlikte 200 kg dan fazla yük taşıma kapasitesine sahip. Özerk uçuş teknolojinin yanı sıra yüksek hızda internet erişiminin olması, VTOL(dikey iniş-kalkış), V2X çarpışmalar kaçınma ve güvenlik mesajlaşması için geniş banta sahip olması ilgi çekici diğer noktaları.

iişş

Ayrıca hem yolcu taşıma hem de kargo özelliğine sahip MOBİ ONE uçağın bir helikopterden daha sesiz olması için 4 kanada güç sağlayan elektrik motorları takılmış. AirSpaceX Baş Ticari Sorumlusu JP Yorro konu ile ilgili olarak, ülkedeki 50 büyük şehirde bu uçaklardan 2500 tane yerleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Özgün İçerik: Emine Kaya

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.