Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'den Uçan Araba! :)

Türkiye'den Uçan Araba! :)
Nişantaşı Üniversitesi’nden önemli adım: Yaptığı yazılı açıklamaya göre üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin hazırladığı ‘Sora Project’ Nişantaşı Üniversitesi ve Nagasaki Üniversitesi öğretim elemanları iş birliği ile yürütülüyor. Nagasaki Üniversitesi ve Nagasaki Instıtute of Applied Science ile yapılan anlaşmaların yanında Tajima Motor Comporation ve Isahaya Electronics Corporation ile görüşmelere başlandı.

Sora Project ile çevre dostu, enerji verimliliği yüksek yüksek teknolojili motorlara sahip hem karada hem de havada ilerleyecek arabalar yapılacak. Ulaşım dışında arama kurtarma, ambulans gibi vasıfları taşıması planlanan arabalar sürücüsüz olarak adreslere gidebileceği belirtiliyor. Araçlar 3 kişilik olarak tasarlanıyor ve 2020 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

ucan-araba

Bir inovasyon projesi olan Sora Project’in başlangıç maliyeti 5 milyon dolar olarak belirlendi. İlerleyen aşamalarda Türkiye’den Nişantaşı Üniversitesi dışında da Ar-Ge, sivil havacılık ve teknoloji alanında çalışan kamu kurum ve kuruluşlardan destek alınacak gibi görünüyor.

Slovakya'da geliştirilen uçan araba modeli Aeromobil'in fiyatı 1.3 milyon dolar olarak belirlenmişken, Nişantaşı Üniversitesi fiyat açıklaması yapmadı.

Endüstri 4.0'ın yeni teknoloji biz insanları hayrete düşürmeye devam ediyor. Atılan her adım bir sonraki adımdan daha hızlı değil. Umuyoruz ki yeni teknoloji çağı ülkemize ve dünyaya barış getirir. Sanırım bize de şimdilik oturup beklemek düşüyor. Nasıl olsa zamanı gelince her birimiz havalarda olacağız. :)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.