Öğrenci Kariyeri Banner

Oscar Ödülleri'nden İlham Aldık, Size Film Listesi Yaptık!

Oscar Ödülleri'nden İlham Aldık, Size Film Listesi Yaptık!

Oscar ödülleri sonrasında şunu da merak ediyorum, izleyeceğim diyeceğiniz filmleri sizler için listeledik. Hep beraber göz atalım:

İlginizi çekebilir: Yapımları Servet Değerinde Olan Filmler
 

1- Parazit

 

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

parazit film ile ilgili görsel sonucu
 

2- Bomshell


Fox News'in kurucusu ve CEO'su olan Roger Ailes'in taciz skandalının perde arkasında yaşananları konu ediyor. 2016 yılında ilk olarak televizyon yorumcusu Gretchen Carlson, ardından Megyn Kelly ve daha birçok kadın, Roger Ailes’in tacizine maruz kaldığını açıklamıştı. Filmde, taciz olayının su yüzüne çıkması ile yaşananlar ve tacizde bulunan medya patronunun perde arkasındaki öyküsü gözler önüne seriliyor.

bombshell film ile ilgili görsel sonucu

3- Irishman


Film, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

irishman ile ilgili görsel sonucu

4- Judy

Amerikalı şarkıcı ve aktris Judy Garland hakkında bir 2019 biyografik drama filmi.

Judy ile ilgili görsel sonucu

5- Joker

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir...

Joker ile ilgili görsel sonucu

6- Once Upon a Time in Hollywood

Hit bir dizide oynamış bir erkek TV aktörünün film sektörüne girmeye çalışması anlatılıyor.

Once Upon a Time in Hollywood ile ilgili görsel sonucu

7- Marriage Story

Evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez.

Marriage Story ile ilgili görsel sonucu

 

8- Jojo Rabbit

 

 

Jojo Rabbit

Tavşan Jojo, annesinin evlerinde bir kızı sakladığını öğrenen bir gencin hikayesini konu ediyor. Hitler'in gençlik kamplarında yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir.



9- Toy Story 4

Kaşıktan yapılma bir oyuncak olan Forky’nin atıldığı macerayı konu ediyor.

toy story4 ile ilgili görsel sonucu

10- 1917

I. Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını etkileyecek önemde bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu ediyor.

1917 ile ilgili görsel sonucu

11- Ford vs. Ferrari

1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

Ford vs. Ferrari ile ilgili görsel sonucu

12- Hair Love

Matthew A. Cherry tarafından yazılan, üretilen ve yönetilen 2019 Amerikan kısa filmidir. İlk kez kızının saçını yapması gereken bir adamın hikayesini takip ediyor.

Hair Love ile ilgili görsel sonucu

13- Little Woman

İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor.

Little Woman ile ilgili görsel sonucu

14- Pain and Glory

Yönetmen Salvador Mallo’nın geçmişten bugüne yaptığı seçimleri ve yaşamında iz bırakan olayları konu ediyor. Filmde, Mallo’nun çocukluğunu yaşadığı 60’lı yıllara, doğup çocukluğunu geçirdiği yerden ayrılıp ailesi ile birlikte Valencia’da bir köye göç etmesine, refah arayışına, 80’lerin Madrid’inde kalbinin hızla çarpmasına neden olan ilk aşkına, terapi aracı olan yazı ve sinema ile tanışmasına, kendisini tanımasına yol açan olaylara değiniliyor.

Pain and Glory ile ilgili görsel sonucu

15- The Two Popes

Katolik Kilisesi'nde iki karşıt görüşlü güç sahibi adamın rekabetini konu ediniyor.

The Two Popes ile ilgili görsel sonucu

16- Harriet

Harriet

İkonik özgürlük savaşçısı Harriet Tubman'ın hayat hikayesini konu ediyor. Cesareti, ustalığı ve azmi sayesinde yüzlerce kölenin kurtulmasını sağlayan ve tarihin akışının değişmesine neden olan Harriet Tubman'ın yaşamına odaklanılan filmde, Tubman'ın kölelikten kurtulması ve Amerika’nın en büyük kahramanlarından birini dönüşmesine odaklanılıyor.



17- Knives Out

Ünlü bir yazarın ölümünün ardındaki sırrı ortaya çıkarmaya çalışan bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Ünlü bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar.

Knives Out ile ilgili görsel sonucu

18- Honeyland

Arıcılıkla uğraşan bir ailenin yaşamına odaklanıyor. Hatice Muratova, hasta annesi ile birlikte yolu, elektriği ve suyu olmayan Balkanlarda dağlık bir bölgede yaşar. Genç kadın, eski dağcılık geleneklerini kullanarak yabani aracılık yapmaktadır. Ancak bunu yaparken arıların payını gözetmekten geri kalmaz üstüne bir de onlarla konuşup, şarkı söyler. Yaşadıkları bölgeye göçebe arıcıların gelmesi, bir yandan Hatice’nin yaşamını etkilerken bir yandan da doğal dengenin bozulmasına neden olur. Hatice, bozulan düzeni yeniden sağlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Honeyland ile ilgili görsel sonucu

Kaynak 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.