Öğrenci Kariyeri Banner

Oppenheimer'ın Türk Fizikçi Feza Gürsey'e Yazdığı Mektup Ortaya Çıktı!

Oppenheimer'ın Türk Fizikçi Feza Gürsey'e Yazdığı Mektup Ortaya Çıktı!

Uzun bir süredir büyük merak ve heyecanla beklenen, yönetmenlik koltuğunda Christopher Nolan'ın oturduğu Oppenheimer filmi bugün vizyona girdi. Bununla birlikte Oppenheimer hakkında yapılan araştırmalar sırasında şaşırtıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Bugün, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon gibi dünyaca ünlü aktörlerin başrollerinde yer aldığı Oppenheimer filmi sonunda vizyona girdi. Oppenheimer'ın kim olduğunu araştıranlar da şaşırtıcı bir bilgiyle karşılaştı. Oppenheimer'ın Türk fizikçi Feza Gürsey'e mektup yazdığı ortaya çıktı.

Oppenheimer'dan Türk Fizikçiye Mektup!

"Sevgili Feza:

T.D.'den, gelecek yıl burada bir yılı karşılayabileceğinizi öğrendim. Umarım öyledir; ve sizden haber aldığımda meslektaşlarıma danışacağım ve olumlu düşüncelerimizi kağıda dökeceğiz. Kısa süre sonra tekrar gelmen bana doğru geliyor.
İkinize de samimi dileklerimle."

J. Robert Oppenheimer (1904-1967), Amerikalı fizikçi ve bilim insanıdır. 20. yüzyılın en önemli fizikçilerinden biri olarak kabul edilir ve nükleer fizik ve atom bombasının geliştirilmesindeki liderliğiyle tanınır. Aynı zamanda "Atom Bombası Babası" olarak da anılmaktadır.

Oppenheimer, bilim dünyasında ve tarihte önemli bir figür olarak hatırlanmaktadır. Onun liderliğinde geliştirilen atom bombası, hem insanlık için büyük bir tehlike ve felaket kaynağı olmasına rağmen, aynı zamanda modern fizik ve bilim alanlarında önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.