Öğrenci Kariyeri Banner

Online Eğitim Sürecinde İşinize Yarayacak 6 Uygulama!

Online Eğitim Sürecinde İşinize Yarayacak 6 Uygulama!

Uzaktan eğitim kapsamında ders çalışma, sınav ve ödev zamanlarında kullanabileceğiniz, oldukça işlevsel olan uygulamaları sizler için derledik. 

1- Trello

Uygulama ile görev paylaşımı yapmak kolaylaşıyor. Çeşitli panolar oluşturarak arkadaşlarınıza görevler verebilir, kartlar oluşturarak yapılanları listeleyebilirsiniz. Genel mantığı yap-yapılıyor-yapıldı olan bu uygulamayı arkadaşlarınız ile birlikte de kullanabilirsiniz. Kendi ödev veya günlük işlerinizi planlayabilir veya öğretmenlerinizin vermiş olduğu görevleri tamamlayabilirsiniz.

2- Tureng

İngilizce kelimeler bazı cümlelerde birden çok anlama sahip olabiliyor. Kelimelerin anlamlarını tam olarak çeviren Tureng oldukça basit ve kolay bir arayüze sahip. Uygulamanın, diğer ingilizce çeviri uygulamalarından farkı ise size kelimelerinin kullanım alanlarında isim veya fiil olarak ayrıştırmasıdır.

3- CamScanner

Ödev ve sınav zamanlarında belgelerin taranmasında  kolaylık sağlayan bu uygulamanın birçok özelliği bulunuyor. Çoklu belge tarayabilir ve renklendirebilirsiniz. Anlık senkronize paylaşabilmenizin yanı sıra belgelerinizin boyutu , kalitesi ve uzantısını değiştirebilirsiniz. Ayrıca belgelerinizi daha sonra kaldırabilir veya sistem bulut servisinden 48 saat içinde otomatik olarak silecektir.

4- Stay Free

Ders çalışırken veya ödev yaparken odaklanma sorunu yaşıyorsanız bu uygulama sizin için faydalı olacaktır. Telefonunuzda uygulamalarda geçirmiş olduğunuz süreleri listeleyerek size rapor veriyor. Uygulamaları kısıtlayabilir, kilitleyebilir ve alarm kurarak belirli zaman geçirmenize yardım ediyor.

5- Post-it

Uzaktan eğitim için kullanabileceğiniz not alma uygulamalarından Post-it, renkli arayüzü ile eğlenceli bir ortam sunuyor. Kendi el yazınız ile notlar alabilir veya kameranızla uygulamaya aktarabilirsiniz. Oluşturduğunuz notları düzenleyip farklı formatlarda da paylaşabilirsiniz.

6- Adobe Acrobat Reader

Ders notlarınızı istediğiniz gibi düzenlemenize yarayacak olan Adobe Acrobat Reader ile tüm belgelerinizi tek bir yerden yönetebilirsiniz.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.