Öğrenci Kariyeri Banner

Öne Çıkan Meslek Önerileri

Öne Çıkan Meslek Önerileri
Meslek seçiminde günümüzde çok fazla alternatif ve bu durumun meydana getirdiği çok da fazla zorluk bulunmakta. Bu yüzden ‘şu, bu’ meslek demek yerine, content anlamında söylemek mümkün.

featured-1979_790x445

Online kültür, yaşam kültürü haline gelmeye başladı. Artık çok fazla data var. Her yerden data yağıyor. ‘Hangi datayı nasıl kullanacağız’ sorusu oluşuyor. Data analizcileri bu anlamda önem taşıyor. Yine Kod yazılımcıları, bilgisayar yazılımcıları da önem taşımakta.

İçerik yöneticiğili. Biraz da dijital editörlük diyebiliriz. Trendi takip edip, en iyisini, en doğru şekilde modülasyonunu sağlayarak, insanların neyi daha çok seveceğini vurgulayarak önüne sunmak diyebiliriz. Gerek şirketlerde, gerek özel hayatınızda içerik çok önemli. Trendsetter’lık da diyebiliriz. Bence eğlenceli, özgün ve yaratıcı bir meslek.

Sosyolojik anlamda konuşmak gerekirse, her zaman ön planda olan sağlık, temel yapıdır. Sadece doktor, hemşire olarak düşünmemek gerekiyor. Yaşlı bakımı, yaşlılara yaşamdan keyif almalarını sağlayacak, farklı opsiyonlar sunan kişiler de önemli.

hospital_790x445

Hayalleri kurduğunuzda gerçekleştirmeye başlarsınız. Kendi mesleğini kendi yaratan çok fazla kişi var artık.  Hayal gücümüz sınırsız, bunu zeka ile birleştirdiğimizde ise önemli şeyler çıkacağını göreceksiniz. Bir diğer faktör ise girişimcilik. Bir proje yaparken, bir iş kurarken girişimci ruhunuz olmadığında yarı yolda kalabilirsiniz.

Dünya ve iş dünyası değişmekte. Şartlar, koşullar ve standartlar da değişiyor. Zekamızı ve becerilerimizi kullanarak ön plana çıkabiliriz. Değişime ayak uydurmalıyız, meslek seçiminde de geçerli bu. Kalıpları bir kenara bırakmalıyız.

İlgili olduğunuz alanları izleyin, takip edin. Meraklı olun. Sizi bekleyen meslek orada da olabilir!

-Sportscasterlık! Türkçe adıyla “Spor Muhabirliği.”

Farklı farklı branşlarda maçlar seyretmeyi, bu maçlar hakkında konuşmayı, yorum yapmayı çoğu insan sever. Aslında maç, erkeklerin daha çok ilgisini çekeceği bir alan gibi dursa da çoğu kadın da sporla hatta Sportscasterlık ile uğraşıyor.

Sporun içinde olmak hatta meslek edinmek tamamen insanın yeteneği, ilgisi ve arzusuyla olur. Hangi bölümden mezun olursak olalım, hobilerimiz, isteklerimiz bize hangi yönü gösteriyorsa sonuna kadar o yöne doğru ilerlemeli ve o yön için uğraşmalıyız. Başarı bu şekilde edilir.

-Finans Analistliği, finans sektörünün daha da büyümesiyle önem kazanıyor. Fonlar ve borsa hisselerini bilen analistlere olan ihtiyaç artıyor.

-Ortodontistlik, dişlerimizin estetik yapısı da sağlığı kadar önem taşıyor. Diş çarpıklarını düzeltme olarak adlandırabileceğimiz ortodontiye olan ilgi artıyor.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.