Öğrenci Kariyeri Banner

Tercih Yapmadan Önce Okuyunuz :)

Tercih Yapmadan Önce Okuyunuz :)
Puanların açıklanmasına az bir zaman kala akla birçok adayın kabusu tercihler gelir. Daha önce bu süreci deneyimlemiş olanlardan şunu duymuş bile olabilirsiniz: "Tercih yapmak sınavdan da sınava çalışmaktan da daha zor" bazılarınıza abartılı gelebilir ama yaşarken sizler de anlayacaksınız ki, zor :( Peki tercih yaparken nelere dikkat edilmeli, neler yapılmalı neler yapılmamalı? Geçen yıl yaşadığım kadarını paylaşmak istedim, gelin hep beraber bir göz atalım :))

1- Liste yapın:
Yıllardır istediğiniz, düşündüğünüz bir bölüm vardır ee tabi her gönülde yatan da bir üniversite.. En başa bölüm ve okul olarak hayalini kurduğunuz okulu oturtun. Aşağılara indikçe "ben burada okuyamam" dediğiniz bölümleri sakın listenize koymayın.
2- İyi bir rehber öğretmen ile görüşün, sizi tanıması önemli. Eğer bu kriterlerde bir rehber öğretmen yoksa sizi tanıyan en sevdiğiniz öğretmeniniz de kılavuz olacaktır :))
3- Gaza gelmeyin! Puanlarınız geldikten sonra sıralamanız onu gerektiriyor diye istemediğiniz bir bölüm veya okul sakın yazmayın, pişman olursunuz.
4- Yazdığınız bölümü, okulu, hocalarını araştırın ama bazı platformlardaki yorumlardan çok etkilenmemeye çalışın çünkü oralarda en iyi okullar için bile kötü yorumlar var.
5- Son olarak, kendi iç sesinizi dinleyin, cesur olun. Göreceksiniz ki tercih süresince herkes işinize burnunu sokacak. "Onu yazma, orada iş yok, ülkenin yarısı zaten okuyor o bölümü, bir sürü insan işsiz, yaz öğretmenlik 3 ay tatili var en güzeli...." bunların nicelerini duyacaksınız ama bu noktada ne istediğinizi bilmeniz ve kararlı olmanız gerekli ki istediğiniz yere gidebilesiniz. İnsanın başaramayacağı şey yok istedikten sonra, yeter ki ne istediğinizi bilin :))

(Eğer puanınız içinize sinmiyor, istediğiniz bölüm-okul olmuyorsa bir sene daha hazırlanmaktan korkmayın. Tekrar hazırlanmak çok can sıkıcı geliyor özellikle bu dönemde ama inanın çok başarılı örnekleri var ve imkansız değil, yeter ki inanın :))

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.