Öğrenci Kariyeri Banner

Okula Motive Bir Şekilde Başlamanın 5 Yolu!

Okula Motive Bir Şekilde Başlamanın 5 Yolu!
Okulların açılması için geri sayım başladı. Hatta bazılarınınki çoktan açıldı. Ders seçimi, yeni insanlar, erken kalkmak, stres derken önümüzde yepyeni bir dönem var. Peki uzun bir yaz döneminden çıkıp, yeni döneme motive olmuş bir şekilde nasıl başlayabiliriz? Detaylar yazımızda, iyi okumalar!

1) Hayat düzeninizi okullar açılmadan önce yeniden düzenleyin!

İlgili resim

Okullar açılmadan bir hafta kadar önce uyku ve yemek düzeninizi okula göre değiştirin. Erken kalkın, mümkünse 15 dakika egzersiz veya meditasyon yapın. İyi bir kahvaltı etmeye özen gösterin. Kitap okuyun. Alacağınız derslerin içeriğini araştırın ve konular hakkında okumalar yapın. Bu sayede yeni bir dönem için heyecanlanıp, motive olmanız kolaylaşacak.

2) Kırtasiye alışverişi yapın!

colorful study materials ile ilgili görsel sonucu

Rengarenk kalem ve not defterleri, etiketler vb. kırtasiye ürünleri sizi inanılmaz şekilde motive eder ve çalışmaya iter. Odaklanmayı oluşturan, sağ beyni uyaran renk siyahtır. Sarı renk insana enerji verir. Yeşil, psikolojik ve bedensel olarak kendinizi iyi hissetmemizi sağlar. Mavi ise konsantrasyon artırıcı, zihinsel arınmaya ve dinlenmeye yardımcı, huzur verici bir renktir. Aklınızda bulunsun! :)

3) Yeni okul dönemi için kendinize hedefler koyun!

İlgili resim

"Bu derste daha iyi olacağım." "Not ortalamamı yükselteceğim." "Erasmus yapacağım." "Bu kitapları okuyacağım." Kendiniz için yeni hedefler belirleyin. Bu sizi yeni bir dönem için motive eder ve çabuk sıkılmanızı önler. Hatta gerçekleştirdiğiniz hedeflerinizin üstünü çizeceğiniz bir liste bile yapabilirsiniz.

4) Çalışma planınızı oluşturun!

İlgili resim

Başarılı olmak için planlı çalışmanın şart olduğunu herkes bilir; ama önemli olan sizi sıkmayacak ve doğru planlanmış bir çizelge oluşturabilmek. Eksiklerinizi belirleyin ve günlük çalışma programları oluşturun. Bu sayede çalıştığınızın karşılığını alacak ve başarılı olduğunuzda daha çok motive olacaksınız.

5) En önemlisi kendinize güvenin!

İlgili resim

İyi ve yararlı bir dönem geçirmek tamamen sizin elinizde. Okulun, yeni şeyler öğrenmenize fırsat verdiğini ve ondan ne kadar yararlanırsanız o kadar gelişeceğinizi unutmayın. Kendinize güvenin ve başarılarınız için kendinizi takdir edin. Her şeyin kafada bittiğini asla unutmayın.

Tebrikler! İşte şimdi yeni bir döneme hazırsınız. Herkese bol notlu, eğlenceli ve motivasyon ile dolu bir yıl dilerim!

Özgün İçerik: Buğçe Demirkol

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.