Öğrenci Kariyeri Banner

Okuduğunuz Kitapların Yazarlarının Asıl Mesleklerini Biliyor Musunuz?

Okuduğunuz Kitapların Yazarlarının Asıl Mesleklerini Biliyor Musunuz?
Sizce yazarların tamamı sadece tarih,edebiyat,gazetecilik gibi bölümlerden mi mezun oluyor ? Peki mezun oldukları gibi en iyi yazarlar da bu meslek gruplarından mı çıkıyor? Eğer bu şekilde düşünüyorsanız algınız değiştirecek olan dünyada ve ülkemizde ünlü yazarlar;

1.Dan BROWN


MADRID, SPAIN - MAY 31: American writer Dan Brown attends the "Inferno" book launch event at Teatro Goya on May 31, 2013 in Madrid, Spain. (Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images)

ABD'li yazar Dan Brown'un asıl mesleği öğretmenliktir.Mezun olduğu okullarda bir süre İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi,1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı.Ne yalan söyliyim duyduğu bu ilgi en çok biz okurları mutlu etmiştir zira bu enterasan ilgisi olmasaydı Da Vinci Şifresi ve Cehennem gibi harikulade yapıtları okuma şansımız olmazdı.


2.Akilah Azra KOHEN


kohen

 

 

Son yıllarda bir anda çıkış yakalamış olan ve Fi Çi Pi eserlerinin güzide yazarı psikologtur. Kitaplarını okumuş biri olarak söylüyorum ki iyiki de psikoloji alanıyla sınırlı kalmayıp düşüncelerini, psikoloji alanında ki tecrübelerini ve kurgusunu bizlere aktarmak için yazarlık kariyerine başlamış.

 


 

3.Tess GERRITSEN


gerritsen

 

 

Mesleğini duyunca hiç şaşırmadık diyeceğinizden zerre kadar şüphem yok.Zira kitaplarında kan ve vahşet eksik olmuyor ancak bunu barbarlıkla değil de büyük bir incelikle bizlere aktarıyor.Mesleği doktor olmakla beraber aynı zamanda antropoloji üzerine de lisans eğitimi almış usta bir isim.

 

 


4.Oğuz ATAY


atay
Bence en çok şaşıracağınız nokta Oğuz abimizin mesleği olacaktır.Başta Tutunamayanlar adlı eseri olmak üzere Türk Edebiyatı'na birçok eser kazandırmış zamanında güzel abim ve sevgili hocam.Hocam diyorum çünkü aynı zamanda doçentlik ünvanı olan bir akademisyendir kendisi.Hani mühendisler sadece fizik çözerdi hani bizler sadece tuğla,çimento hesabından anlardık.O halde Oğuz abimizden tokat gibi bir meslek benden sizlere gelsin.Benim de meslektaşım olmakla beraber gururla söylüyorum ki kendisi bir inşaat mühendisi.

 

5.Canan TAN


cnan tanan
Türk Edebiyatı'nın yükselen yıldızlardan biri olan Canan Tan artık her kitabı ile çok satanlar listesine giren ve adından oldukça söz ettiren yazarlardan bir tanesi. Bu başarılarını aldığı ödüllerle taçlandıran Canan Hanım'ın asıl mesleği eczacılıktır.

 

 

6.Franz KAFKA


franz
Franz Kafka, modern dünya edebiyatının ikonik ve özgün yazarlarından biridir.Eserlerinde suç, özgürlük, yabancılaşma ve sorumluluk ayrıca otoriteye bireysel karşı koyma gibi temaları işlemiştir.Lisans eğitimini işletme üzerine almıştır.

 

 


 

7.George ORWELL


1EN-625-B1945 Orwell, George (eigentl. Eric Arthur Blair), engl. Schriftsteller, Motihari (Indien) 25.1.1903 - London 21.1.1950. Foto, um 1945.

 

 

Eserlerinde yer alan netlik, zeka, sosyal adaletsizliğe karşı farkındalık ve totalitarizme karşı duruşu onun imzası niteliğindedir.Yazarımızı zamanında yazarlığa yönelten asıl sebep ise zamanında icra etmiş olduğu polisliktir.Polislik döneminde şahit olduğu acımasız uygulamalar, emperyalizme karşı geliştirdiği derin öfkeye katkıda bulunmuştur.Bunun sonucu olarak yazarlık kariyerine başlamıştır.

 

 

8.John VERDON


john verdon

 

Başta 'Aklından Bir Sayı Tut' romanıyla ülkemizde de fazlasıyla tanınan yazarımızın asıl mesleği reklamcılıktır.Emekli olmadan önce bir reklam şirketinde üst düzey bir yönetici pozisyonundaymış.

 

9.Turgut ÖZAKMAN


turgut
Kendisini 'Şu Çılgın Türkler' eseriyle tanıdığımız tecrübeli üstadımız aslında hukuk fakültesi mezunu.Mezuniyetinin ardından bir süre avukatlık yaptıktan sonra tiyatroya olan ilgisinden ötürü bu alana yönelmiş olup çeşitli ülke ve kurumlarda da bu alan üzerine çalışmıştır.

 

 

10.Necip Fazıl KISAKÜREK


necip fazıl
Uzun yıllar Türkiye'de antisemitizmin yayılmasında öncü bir rol oynayan yazarımız aynı zamanda Büyük Doğu Hareketinin öncülerinden olup esasen felsefe mezunu bir filozoftur.

 

11.Namık KEMAL


namık kemal
Türk milliyetçiliğinin öncülerinden, Genç Osmanlı hareketi mensubu yazar, gazeteci, devlet adamı ve şairdir.Yurtseverlik, hürriyet, millet kavramlarına bağlı bir Tanzimat Devri aydınıdır. Bu kavramları Türk fikir hayatına ve edebiyatına sokan kişi kabul edilir.Asıl mesleği gazetecilik olmakla beraber tiyatroya da olan yoğun ilgisinden ötürü bu alana da yönelmiştir.

 

 

12.Osman AYSU


osman aysu
İlk kitabı 1994 yılında yayımlanan ve son yılların tartışmasız en iyi polisiye yazarlarından olan Osman Aysu'nun asıl mesleği avukatlıktır.

 

 

 

13.Hüseyin Nihal ATSIZ


Hüseyin-Nihal-Atsız-

 

Kendisini Türkçü ve Turancı olarak tanımlayan ve Türk Edebiyatı'nın en değerli isimlerinden biri olan Hüseyin Nihal Atsız tarihçi ve ideologtur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.