Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciyken Yapabileceğiniz Yaşadığınızı Hissettirecek Aktiviteler

Öğrenciyken Yapabileceğiniz Yaşadığınızı Hissettirecek Aktiviteler
Hepimizin içinden bir an olsun içinde bulunduğumuz ortamdan kaçıp uzaklaşmak isteriz. En sıkıcı dersten yada gereksiz olduğunu düşündüğünüz bir toplantıdan daha bir çok örneği vardır eminim. Bunlardan kaçmayı her ne kadar istesek de biliyoruz ki bu çok zor. Kendimize vakit ayırmak için ve varlığımızı hissetmek için zaman yaratmaya çalışırız. Sizler için yoğun dünyanızdan bir an olsun sıyrıldığınızda yapabileceğiniz size yaşadığınızı hissettirecek aktiviteleri derledim.

Gergin ortamlarınızdan kopun ve kendinize yaşadığınızı söyleyin.


Bungee jumping yapın
CroppedFocusedImage128072050-50-Bungy4

Korkanlar için biraz sert kaçabilecek bir aktivite fakat 4-5 dakika boyunca yaşayacağınız bu deneyim tüm hücrelerinize yaşadığınızı hissettirecek. Hepimiz yükseklikten korkarız  Bir çok İlde merkezleri olan ve sanıldığı kadar pahalı olmayan

Bir an olsun hepimiz hayatın sıkıcı ve yorucu temposundan kopmak istemişizdir. Her ne kadar planlar yapılsa hedefler koyulsa da bir aksilik olur ve bu temponun dışına çıkamayız. Hayatı yaşamak hepimizin hakkı ve bunu en eğlenceli şekilde yaşamak ise bir seçenek sadece. Peki madem bir kere geliyoruz neden eğlenmiyoruz ?

Yükseklik korkusu insanın en içgüdüsel ve doğal korkularından biri. Bununla yüzleşmek, üstüne gitmek de hayatta yapılacak en heyecanlı şeylerden biri ise bungee jumping. Belli bir yükseklikten ayağında lastik bir iple atlamak, ip gerilene kadar serbest düşüp sonra da biraz sekmek, yere indikten sonra “YAŞIYORUUUUUM!” diye bağırmak hayatta deneyimlenmesi gereken hislerden.

Yalnız başınıza sırt çantasıyla seyahat edinOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzak ya da yakın, yurt içi, yurt dışı farketmez, tek başınıza keşfedin. Yolda insanlarla tanışmak, plan yapmadan spontane kararlar vererek yeni yerler tanımak, kafa dinlemek, düşünmek, kendine yetmeyi öğrenmek için hayatta en az bir kere mutlaka yapılmalı. Sadece size ait ne çok hikayeniz olacak bir düşünsenize.

Yalnız başınıza yemek yiyin, sinemaya, konsere gidinsinemaya-yalniz-gidin

 




Kendinize yetmeyi öğrenin.

Yabancı bir dili iyi bir şekilde öğreninyabanci-dil-bilin

 nsan kendi dilinde düşündüğünü yabancı dile çevirme evresini geçip başka bir dilde düşünerek iletişim kurmaya başladığında kendiyle ilgili farklı yanları keşfediyor. Bir dil bir insan diyen atalarımız haklı. İlber Hoca ise en haklı.


Geçici de olsa bir süre kimseyi tanımadığınız başka bir şehirde yaşayınMETRO_CROWD_IN_DELHI_14828f

Kendi rahat alanınızdan çıkıp tek başına hayat kurmak, yeniden başlamak, başarmak hissi insanın kendine güvenini getiren ilerde çıkacak zorluklar karşısında ‘kesseler acımaz’ dedirtecek bir tecrübe.


Kızak yapın
kizak-tahtasi




Sadece kızak için ayrılmış ve aydınlatılmış bir pistte gece, biraz da alkollüyken yapacağınız kızak sayesinde 1 yıl yetecek adrenalini bünyeye 1 gecede pompalayabilirsiniz. Gayet kaymaya gider gibi sımsıkı giyinin, gözlük, eldiven bere ile donanın ve düşüp kalkmaya uçmaya ve çok eğlenmeye hazır olun.


Aşık olun
asik-ol




Kolay değil evet; uzun sürmesi, sonsuz olması da, mutlu sonla bitmesi de gerekmiyor ama insana kendi sınırlarını keşfettiren, kafasını karıştıran bulutların üstüne çıkaran işler ters giderse yerin dibine sokan bu garip ve güçlü duyguyu mutlaka tadın.

Çok korkunç görünen bir rollercoaster’a bininroller-coaster1



 


Korku ve ‘ya şuan bir şey olur ve ölürsem’ hissi insana gerçekten yaşadığını hissettiriyor.

Hiç ışık olmayan açık bir gökyüzünde yıldızlara bakın ya da kuzey ışıklarını görün


kuzey-isiklari
 “Dünyada mıyım yoksa başka bir gezegende miyim?” diye düşüneceksiniz.


Tırmanma duvarına tırmanın

tirmanma-duvari 


Belinizde ip olduğu için son derece güvenli ama oldukça efor gerektiren bu aktiviteyi mutlaka deneyin. Korku yok, acı yok. Çok iyi öğrenirseniz sonra gerçek dağa da tırmanırsınız hem.

Büyük bir festivale katılın ve kamp yapınfestival

 Festival ruh hali, çadırda uyumak, belki duş alamamak, yeni insanlarla tanışmak, bağıra bağıra şarkı söylemek, dans etmek hayatta deneyimlenmesi gereken bir mutluluk çeşidi!



Varsa Yapmamız Gereken Başka Aktiviteler Yoruma Bekleriz :)




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.