Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlu Olmanın 10 Yolu

Mutlu Olmanın 10 Yolu
 

vddss0

1.Ne İstediğinizi Bilin

Hayattan beklentileriniz neler bunları belirleyin. Beklentilerinizi karşılamak için ne yapmanız gerektiğini araştırın ve çalışmalara başlayın. Yola çıkmak için nereye gidilmesi gerektiğini bilmek gerekir elbet!

 

2.Gereksiz İnsanları Hayatınızdan Çıkarın

5169469280_fb6d2500b8_b

 

Enerjinizi alan insanlardan uzak durun. İçinizdeki motivasyon duygusunu alan insanlarla bir arada olmak size hiçbir şey katmaz. Bu kişiler yakınlarınız bile olsa uzak durmanızı tavsiye ederim unutmayın ki size değer veren insanlar sizin mutluluğunuz için uğraşır.

 

 

3.Sevin!

tebessc3bcm-gc3bczeldir

 

Özgür kuşları , sonbaharda dökülen yaprakları, masmavi gökyüzünü, dalgalanan denizi, el ele gezen yaşlı çifti, çöp kutusundan atlayan kediyi hatta yatağınızı sevin her şeyi! Sevmek ruhunuzu besler.

 

 

4.Gerektiği Kadar uyuyun.

garfield-sleep

 

Gerektiğinden fazla uyumak gün içinde sersem bir şekilde gezmenize sebep olur. Aynı şekilde az uyumak ise uyku ihtiyacınız karşılanmadığı için konsantrasyon bozukluğu, aşırı sinirli davranışlar sergileme, çevremizdeki kişilerle tartışmaya girme ihtimallerini ortaya çıkarır. Ayrıca yeterli uyuyarak güne dinlenmiş ve gülen gözlerle uyanmaktan daha güzel ne olabilir?

 

 

 

5.Bağımlı Olmayın!

cycling-freedom

Sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini hepimiz zaten biliyoruz. Bu bir insanda olabilir elbette ki uzak durun sevdiklerinizden demiyorum fakat gerektiğinden fazla bağlılık da ruh sağlığımız için iyi olmayacaktır. Bunun haricinde her hangi bir şeye bağımlı hale gelmek o şeyin artık hayatımızda olmadığı takdirde eksiklik yaşayacağımızı gösterir.  Bu durumda bizi depresyona kadar götürebilir.

 

 

6.Kendinize Zaman Ayırın

tumblr_mi6h4rYTk51s0jafto1_500

 

 

Çok yoğun bir tempoda çalışıyor olabilirsiniz hatta derslerinizde çok yoğun olabilir ama şartlar ne olursa olsun kendinizi unutmayın. Siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmez bu yüzden kendimize iyi bakmalıyız. Farklı aktivitelere katılın ya da dinlenmek istiyorum diyorsanız. Alın bir fincan kahvenizi anın tadını çıkarın :)  Mutlaka bir hobiye, spora, gezmeye vakit ayırın ve kendinizi ödüllendirin!

 

 

 

7.Gerektiğinde Yalnız Kalıntumblr_m6lgpozmrs1ra9qogo1_500_large

Çok fazla arkadaşa sahip olabilirsiniz etrafınızda sürekli birileri olabilir fakat arada sırada yalnız kalmanız sizler için iyi olabilir. Böylece dikkatinizi toparlama, mantıklı düşünerek kararlar alma, yapacağınız işleri planlama gibi ufak işlerinizi daha etkin bir şekilde halledebilirsiniz.

 

 

8.Kitap okuyun

tumblr_o6i8zkJzFh1uash7po1_500

 

Yeni hayatlar, yeni insanlar, farklı karakterler, farklı yerler ve dahası… Kitap okumak hayal dünyanızı zenginleştirir, yeni  kelimeler öğrenmenize olanak sağlar, olaylar arasında neden sonuç ilişkilerini daha iyi kurmanızı kolaylaştırır ve okuduğunuzu zamanla daha çabuk anlamanızı sağlar. Bu saydıklarımız tabi ki bir kaç tane faydası :) Kitabımızı elimize alırken yanında da bir fincan kahve olursa mutlu olmamanız için hiç bir sebebiniz kalmayacaktır :)

 

9.Film İzleyin

bb3af5db-d626-4cd2-b7bc-f1f152b311dc

 

 

İsterseniz alın arkadaşlarınızı sevgilinizi gidin sinemaya ya da uzanın yatağınıza açın güzel bir film ve günün tadını çıkarın! Sizi birkaç saatliğine de olsa hayatın karmaşasından uzak tutacaktır.

 

 

 

10.Temizlik Yapın

alattin-karikatürler

 

 

İlginç değil mi? Ama doğru! Temizlik yapmak stresi azaltıyor arkadaşlar. Temizlik yaparak, dolaplarımızı raflarımızı silerek en önemlisi gereksiz eşyalarımızı atarak motivasyonumuzu arttırabileceğimizi biliyor muydunuz?

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.