Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilik Hayatında Tükenmişlik Sendromu ile Başa Çıkmanın Yolları!

Öğrencilik Hayatında Tükenmişlik Sendromu ile Başa Çıkmanın Yolları!

Üniversite hayatında eğlenceli ve heyecan vericidir ama yine de birçok öğrenci için bir stres kaynağıdır. Birçok görevi yerine getirmenin yanı sıra, memleketinizden ayrılmak, uygun fiyatlı konaklama bulmak, zor oda arkadaşlarına sahip olmak ve yeni bir sosyal çevre oluşturmak zor olabiliyor. Bazen, hayatınızda stres birikir ve  sonunda öğrenci tükenmişliğine yol açabilir.

Tükenmişlik Sendromu Belirtileri!

• Motivasyon ve İlgi Eksikliği
• Odaklanmada Sorun
• Fiziksel Sağlıkta Düşüş
• Yaratıcılık Eksikliği

Tükenmişlik Sendromu ile Nasıl Başa Çıkılır?

1- Kabullenmek ve Durumu Tanımak

Yukarıda belirtilen belirtilerden herhangi biri sizde oluşmaya başladıysa endişelenmeyin. İster daha sinirli olun, ister daha uzun uyumaya başlayın, zihinsel, fiziksel ve duygusal durumlarınızdaki değişiklikleri not etmeniz gereklidir. Tükenmişliğinizi ne kadar erken fark ederseniz, onunla başa çıkmak da o kadar kolay olur.

2- Süreci Tersine Çevir

Öğrenci tükenmişliği ile mücadele ediyor olabileceğinizi anladıktan sonra, sağlıklı başa çıkma stratejileriyle hasarı tersine çevirebilirsiniz.

Etkili Başa Çıkma Yöntemleri!

1- Yardım aramak : Belirtilerinize bağlı olarak, ebeveynlerinizden, pratisyen hekiminizden, arkadaşlarınızdan, üniversite danışmanından veya akıl hocanızdan yardım isteyebilirsiniz.

2- Meditasyon: Meditasyon zihninizi sakinleştirir ve sizi verimli kılar.

3- Molalar: Üniversiteden izin alabilirseniz, öğrenci tükenmişliğinden kurtulmak için kullanın. Aşırı çalışmayı önlemek için gün boyunca düzenli molalar verebilirsiniz.

4- Hobiler: Size keyif veren bir şeye, özellikle de yaratıcı ve fiziksel aktivitelere zaman ayırmak, öğrenci tükenmişliğiyle etkili bir şekilde başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.