Öğrenci Kariyeri Banner

ChatGPT, Tamamen Kapatılabilir!

ChatGPT, Tamamen Kapatılabilir!

Çok uluslu bir şirket, OpenAI hakkında ABD Federal Ticaret Komisyonu'na şikayet dilekçesi gönderdi. Bu dilekçede, OpenAI'nin ve GPT-4 dağıtımının durdurulması gerektiği ifade ediliyor.

Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi (CAIDP), son zamanların en popüler yapay zeka şirketlerinden OpenAI hakkında şikayette bulundu. CAIDP, ABD Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC), şirketin çalışmalarının durdurulması için bir şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede, OpenAI tarafından piyasaya sürülen GPT-4 isimli modelin kamu güvenliği için bir risk oluşturduğu ifade edildi. 

GPT Dağıtımının Durdurulması İsteniyor!

CAIDP'nin verdiği şikayet dilekçesinde; kötü amaçlı kodların oluşturulması, propaganda üretilebilmesi, ırkçılık ve cinsiyetçilik gibi noktalar bulunuyor. CAIDP aynı zamanda, ChatGPT kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin ifşa olduğunu ve şirketin de bunu kabul ettiğini vurgulayarak, OpenAI hizmetlerinin yeterince güvenli olmadığını iddia ediyor.

OpenAI'nin yapay zekanın yol açabileceği riskleri bilmesine rağmen GPT-4'ü kullanıma sunduğunu da iddiaları arasına ekleyen Yapay Zeka ve Dijital Politika Merkezi yetkilileri, bunlardan kaynaklı olarak harekete geçilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Şikayet dilekçesinde FTC'nin konuyla ilgili neler yapması gerektiği tek tek maddeleyen şirkte, FTC'nin;

  • GPT dağıtımını durdurmalı.
  • Yapay zeka modelleri kullanıma sunulmadan önce bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenmeli.
  • Herkesin ulaşabildiği bir raporlama sistemi oluşturulmalı.
  • FTC, yapay zeka sistemlerine yönelik kesin kurallar koymalı.

Gelen şikayet konusunda taraflardan ne gibi adımlar geleceği merak konusu. 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.