Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci Olmanın 7 Güzel Yanı

Öğrenci Olmanın 7 Güzel Yanı
Öğrencilik insan hayatının belki de en güzel dönemidir. Herkes bu dönemi yaşamanın hayalini kurar. Herkes bu dönemi yad edip durur. Peki öğrenciliği bu kadar güzel kılan nelerdir? Hadi hep birlikte bu 7 maddeye bakalım:

  • Arkadaşlardan oluşan aile


uni_arkadaslari

Bir söz vardır: ‘Kardeşler seçilmiş arkadaşlardır, arkadaşlar ise seçilmiş kardeşler’ diye. Üniversite arkadaşlıkları hayatınızda kurduğunuz en canlı, en samimi en deli dolu dostluklardır. Hele bir de şehir dışında iseniz. İyi günde, kötü günde aileniz değil dostlarınız sizinle olur. Yani seçtiğiniz yeni aileniz...

  • Kendi ayaklarının üzerinde durmanın özgüveni


ayakta_durmak

Artık kocaman özgür bir bireysiniz. Dara düştüğünüzde işiniz sıkıştığında sığınacağınız anneniz, bir işi halletmesi için hemen telefona sarılacağınız babanız yok yanınızda. Çoğu şeyi kendi başınıza halletmeniz gerekiyor. Bu başta zor gelse de alıştıktan sonra emin olun dünyanın en güzel duygularından biridir kendi ayaklarınızın üzerinde durmak. Müthiş bir özgüveni vardır. Kendinize olan saygınız artar ve dersiniz: ‘Ben artık bir bireyim, bir şeyleri başarabilirim!’

  • Sorumlulukların çok ağır olmamasının tatlışlığı


sorumluluk

Tabii ki hayatta çok büyük dertler, sorumluluklar var ama çoğu öğrencinin en büyük sorumluluğu  sınavlara çalışmak, sınıfı geçmek ve mezun olmaktır. Para kazanmak, ev geçindirmek, aileye bakmak, çocuk yetiştirmek gibi büyük yükümlülüklerden uzak ama bir o kadar da hayatı taşıyan tek dönem hayatınızda öğrencilik dönemidir.

  • Çalışmadan para kazandığın tek dönem: ‘Öğrencilik’


universite_para

Part time işler ve stajlar hariç hepimize ya ailemizden harçlık ya da bazı kurumlardan veya vakıflardan burs gelir. Bunun en güzel yanı çalışmadan gelmesi sanırım. Emin olun hayatınızın hiçbir döneminde kimse size emek vermeden ekmek vermez. Şimdi bursu aldığınız o ilk günün muazzamlığını düşünün arkanıza yaslanın ve "İyi ki öğrenciymişim!" deyin :)

  • Gezilecek görülecek keşfedilecek yerler


amsterdam

Keşfedeceğiniz koca bir şehir hatta belki de dünya ve önünüzde4-5 yılınız var. Hadi ne duruyorsunuz! Kaç yıl kaldı mezun olmanıza, yaşadığınız şehrin tadını çıkarın. Gidin. Gezin. Görün. Dokunun. Koklayın. Keşfedin!

  • Bitmek bilmeyen enerjiniz


hareketli_universite

Şunu unutmayın , hayatınızın hiçbir döneminde bu kadar enerjik, bu kadar dinç olmayacaksınız. Tadını çıkarın. Bazı günler vardır ki sabahtan çıkarız ertesi günün sabahına kadar ordan oraya koşturur eğleniriz. İlerde ne zaman bunu yapabileceğiz ki!? Bunun müthişliğini düşünün. Enerjinizin bitmeyişi, yaşamaya doyamayışımız… İşte bunlar hep gençlik hep öğrencilik!: )

  • Dimağımızın tertemiz oluşu


dimag

Yeni bir dil mi öğrenmek istiyorsunuz? Yeni fikirlere ideolojilere mi adanmak istiyorsunuz? Kendinizi geliştirmek mi İstiyorsunuz? İşte bunlar hep öğrencilik döneminde yapabileceğimiz şeyler. İlerde istesek de zamanımız olmayacak, zamanımız olsa da belki de saçma sapan yılların birikimiyle dolan beynimiz almayacak. Bu yüzden öğrencilik dönemi bu hayallerimiz için biçilmiş kaftan! Hemen bilgisayarınızın başına oturun ve kendinize Çince kursu araştırın: ) Neden olmasın?

 

Yani demem o ki gençler, küçükler hep üniversite yıllarına geçmek isterler, büyükler de hep üniversite yıllarına dönmek... Hayatımızın en güzel dönemini yaşıyoruz. Kıymetini bilin!

Özgün İçerik: Merve Erşan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.