Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci Harçlığıyla Ekonomik Bir Tatil Yapmak İçin 6 Öneri!

Öğrenci Harçlığıyla Ekonomik Bir Tatil Yapmak İçin 6 Öneri!

Beklenen yaz ayları nihayet geldi. Artık tatil zamanı! Ancak ülkemizdeki ekonomik durum ortada! Özellikle öğrenci harçlığıyla tatil yapabilmek imkansız sayılır. 

Elbette hepimiz ekonomik bir tatil planlamak aynı zamanda tatilin keyfini çıkarmak istiyoruz. Bu noktada görece ekonomik bir şekilde tatil yapabilmek için bilmeniz gereken birkaç nokta var. Erken rezervasyonlar, uçak indirimleri ve kampanyaları takip ederek hoş bir tatil yapabilirsiniz. 

Öğrenci harçlığıyla ekonomik bir tatil yapabilmek için 6 ipucunu sizler için derledik!

Öğrenci Harçlığıyla Ekonomik Bir Tatil Yapmak İçin 6 Öneri!

1. Havayolu Şirketlerinin Kampanyalarını Takip Edin

İlk tavsiyemiz uçak bileti almak için son dakikayı beklemeyin! Bu durumda hem olduğundan fazla para öder hem de yer bulmakta zorluk çekersiniz. Tatilinizi önceden planladıysanız havayolu şirketlerinin kampanyalarını takip edin. Sıkı bir takipçi olursanız yılın belirli dönemlerinde uçak biletlerinde büyük indirimler olacağını göreceksiniz. Bu kampanyalar genellikle şirketlerin web sitelerinden paylaşılıyor. Ancak havayolu şirketinin uygulamalarını da indirerek kampanyalardan anında haberdar olabilirsiniz.

2. Mümkün Olduğunca Aynı Firmayla Seyahat Edin ve Puan Biriktirin

Artık birçok seyahat firmasının sadakat programları var. Bu programlara kayıt olabilir ve size özel avantajlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca sürekli aynı firmayla seyahat ederseniz puanınız birikir ve biletinizi ücretsiz alabilirsiniz.

3. Tatilinizi Önceden Planlayın ve Erken Rezervasyon Yapın

Eğer tatilinizi erken planlarsanız firmaların yaptığı erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Erken rezervasyon sayesinde oteller gerçekten çok uyguna geliyor. Tarih yaklaştıkça ve yaz sezonu geldikçe fiyatların artacağını göreceksiniz. Acele edin!

4. Otelde Konaklamak Zorunda Değilsiniz! Alternatifleri Değerlendirin

Bir yere tatile gideceğiniz zaman otelde kalmak zorunda değilsiniz. Bazen ev kiralamak daha uyguna gelebilir. Böylece birkaç arkadaş evi kiraladığınızda konaklama maliyetini de düşürmüş olacaksınız. 

5. Yanınızda Konserve ve Hazır Gıdalar Bulundurun

Getirebildiğiniz yiyecekleri evden getirirseniz dışarıda yemeyeceğiniz için yemek masrafınız büyük oranda azalacaktır. Yanınıza konserveler alın. Ev ya da apart kiralarsanız yemeğinizi kendiniz yapmanız gerekecek. Eğer yemeklerinizi yanınızda taşırsanız hem zamandan tasarruf edeceksiniz hem de maddi olarak büyük bir katkısı olacak.

6. Ekonomik Tatil Paketlerini Kaçırmayın

Tatil paketleri size alternatif yerler ve tarih seçeneği sunacağı için en uygun tatil seçeneklerinden biridir. Bu yüzden tatil paketlerini mutlaka değerlendirin. Tatil paketlerinin bir güzel yanı da sizi birçok işten kurtaracak olmasıdır. Örneğin, bir tatil paketinin içinde hem konaklama hem ulaşım bulunacağı için ayrı ayrı uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.