Öğrenci Kariyeri Banner

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu NASA Organizasyonunda!

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu NASA Organizasyonunda!
ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu her sene olduğu gibi bu sene de etkinliklerini bir adım öteye taşımak ve kendilerini yenilemek üzere etkinliklerini çeşitlendiriyor ve NASA tarafından düzenlenen uluslararası bir organizasyonda yer alıyor!

NASA tarafından düzenlenen ve 5 yıldır 100’den fazla şehirde gerçekleşen, yılda 10 bin teknoloji meraklısını buluşturan NASA SPACE APPS CHALLENGE etkinliğinin bu yılki Ankara ayağını ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu ve NASA ortaklığıyla 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde Next Level Sponsorluğunda Next Level Avm’de kapalı bir mağazada gerçekleştirecektir. Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan etkinlik 161 ülkede eş zamanlı ve 48 saat kesintisiz olarak gerçekleşecektir. Etkinliğin amacı NASA’nın dünya ve uzayda önemli gördüğü sorunların çözümüne katkıda bulunacak teknolojistleri, bilim adamlarını, tasarımcıları, sanatçıları, eğitimcileri, girişimcileri, yazılım geliştiricilerini ve her yaştan öğrenciyi buluşturup onların web sitesi, mobil uygulama, elektronik alet, robot, giyilebilir teknoloji ürünü ya da henüz fikir aşamasında olan bir yeniliği dünyanın gelişimi için sunmasıdır.

NASA International Space App Challange Nedir?

NASA International Space Apps Challange, dünya çapında birçok şehirde 48 saat süren uzay araştırması üzerine yoğunlaşmış uluslararası bir kitle işbirliğidir. Bu organizasyon, hem yeryüzündeki hem de uzaydaki yaşamda geçerli küresel ihtiyaçlara cevap vermek için açık kaynaklı çözümler üretmeyi ve işbirliğine dayalı problem çözmeyi içerir. Bu yıl dört alanda 25 zorlu konuya sahiptir: Dünya, Uzay, İnsanlar ve Robotik. NASA, bu küresel işbirliğine bir dizi hükümet ortak çalışanı ve dünya çapında 100’den fazla yerel organizasyon ekibi ile liderlik etmektedir.

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu Kimdir?

Resim2

NASA, bu seneki etkinliğin Türkiye ayağını ülke temsilcisi Tunahan Liman ve ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu ile birlikte yürütmeye karar verdi. ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu, Türkiye’nin en aktif ve çalışkan topluluklarından biri olup, çeşitli etkinliklerle ismini duyurmuştur.

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu olarak vizyonumuz; ODTÜ’de öğrencilerin girişimcilik ruhunu uyandırmak ve girişimciliğin, ülkemizin genç istihdamı sorununu çözebilecek bir araç olduğu konusunda farkındalık yaratmaktır.

 

 

 

Amaçları Neler?

Uluslararası:

Gerekli durumlarda alan araştırması, uluslararası bir çaba gerektirir . Uluslararası çaba  ile deneyim ve bakış açısı birleşince kaçınılmaz olarak daha iyi bir ürün üretilmesine olanak sağlar. Space Apps Challenge’ın uluslararası bir toplulukla gerçekleştirilmesindeki temel amaç, bu toplulukların değerli ve ulaşılabilir fikirlerden yine uluslararası toplulukların faydalanıp nitekli fikir ve ürün elde etmesidir.

Yerel:

NASA Space Apps Challange, ülkemizdeki nitelikli insanların yaratıcılıklarını ön plana koyarak dünyadaki tüm insanlar için çözüm üretmesini amaçlar.  Bu sayede yerel çapta üretilen bir fikir ileride tüm insanlığı etkileyebilecek bir çözüm projesi olabilir.

CHALLENGE

Resim3

 

Dünyanın karşılaştığı problemlerin artmasıyla bu  ‘Mücadele’ fikri çok çekici bir fikir haline gelmektedir. NASA bu mücadele ile problemlerin çözümüne fırsat vererek bunların çözümü için  birlikte çalışma fırsatı sunuyor.Yerel ev sahiplerinin sunabildiği ödüllerin haricinde, NASA kazanan ekipleri evrensel lansmanına katılma fırsatını sağlıyor.Katılımcıların odaklanacağı en büyük zorluk, 48 saat boyunca başarılı ortak çalışma ile bu problemlere çözüm bulmak olacaktır.

 

 

 

Etkinliğin İçeriği

Hackathon

Nasıl mı?

NASA International Space Apps Challange, yaklaşık 2 gün süren bir hackathon etkinliğidir. Etkinliğin odak noktası küresel sorunlara karşı açık kaynaklı çözümler üreterek insanların gündelik hayatını kolaylaştırmaktır.

Etkinlik Yeri ve Zamanı

NASA International Space Apps Challenge ’17 bu sene Ankara Via Flat’te 29-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Odtü Genç Girişimciler Topluluğu ve Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için:

Facebook       Twitter       Instagram

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.