Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceği Aydınlat #DünyaSaati

Geleceği Aydınlat #DünyaSaati
Bugün, sizden dünyamız ve gelecek nesiller adına küçük bir isteğimiz olacak. Bu akşam, bir saatinizi 178 ülkenin ve 2 milyardan fazla insanın katıldığı dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden birine ayırmanızı rica edeceğiz sizden. Çünkü gelecek nesillerden emanet olarak aldığımız dünyamız ileride yaşanamayacak bir hal alacak ve insanlığın var oluş serüveni son bulacak. Tabii, eğer önlemler alıp zaman kazanmazsak.

deskkkkk

Gelecekte, insanlık “Interstellar” filminde de olduğu gibi, yeni bir dünya arayışı içine girecek; çünkü iklim değişikliği ve küresel ısınma, tarımı yapılamaz hale getirecek, suyu da petrol kadar değerli ve bulunamaz kılacak. Umalım ki, o gün geldiğinde “yeni dünya” bulmaya ve dünyadaki insanları “yeni dünya” ya taşımaya yetecek teknolojiye sahip olalım ve insanlık var olma serüvenine devam etsin!

the-end-of-the-world

Bu senaryo, gerçekleşmesi çok olası ama bir o kadar da zor temellere dayanıyor, çünkü o teknolojiye sahip olmak tahmin ettiğimiz kadar kısa sürmeyecek. Bu yüzden, teorik olarak insanlığın var olmaya devam edebilmek için iklim değişikliğine karşı zamana ihtiyacı var. Bu zamanı kazanmak için de önce etrafımızda farkındalık yaratıp, sonra da önlemler almalıyız. Çünkü, farkındalık yaratmadan alınmaya çalışılan önlemler uzun süreli olamaz.

assst

Bu akşam 20.30 ila 21.30 saatleri arasında gerçekleşecek olan - ve sizi davet ettiğimiz - “Dünya Saati” bu farkındalığı yaratmak için en güzel etkinliklerden biri! Bu etkinlikte, dünyanın çeşitli yerlerinde kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere, binlerce binadada ışıklar bir saatliğine kapatılacak ve gezegenimizin bize ihtiyacı olduğuna dikkat çekilecek. Paris’teki Eyfel Kulesi, New York’taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Barselona’daki La Sagrada Familia, Vatikan’daki St.Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, Londra’daki Buckingham Sarayı bu etkinlik için karanlığa bürünecek yapılardan sadece birkaçı.

dünyasaati

epaselect epa04684248 A composite picture of the Eiffel Tower with its lights switched on (L) and off (R) for the Earth Hour 2015 in Paris, France, 28 March 2015. 170 countries and 1200 monuments' lights are to be switched off at exactly 8.30pm local hours, taking part in the operation Earth Hour for its 2015 edition. Launched by the World Wide Foundation, the event is meant to highlight the importance to fight global warming. EPA/ETIENNE LAURENT

Türkiye de “Dünya Saati” uygulamasına Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, İstanbul Boğazı Köprüleri, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, İzmir Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi yapılarını bir saatliğine karartarak 2010 yılından beri katılıyor ve bizi gururlandırarak dünyanın geleceğine ışık tutuyor.

HEYYO

Hadi, gel ve 2007 yılında ilk kez Avustralya’da başlatılan bu iyilik hareketinin onuncu yılında biz de farkındalık yaratmak adına ışıklarımızı kapatalım. Daha aydınlık bir gelecek için bir saatliğine karanlığa bürünelim! Ayrıca, bu güzel deneyim esnasında çektiğimiz fotoğrafları ve hissettiklerimizi #DünyaSaati etiketiyle sosyal medya hesaplarımızda paylaşalım ki, farkındalığımız evrensel bir boyut alsın. Sevgiler!

EATGG

ÖZEL İÇERİK: Özge Özışıklıoğlu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.