Öğrenci Kariyeri Banner

Odaklanma Sürenizi Artıracak Yöntemler!

Odaklanma Sürenizi Artıracak Yöntemler!

Bir işe başlamak üzereyken beynimizde dönen düşünceler aklımızı karıştırabiliyor. İşte, böyle bir yerde bir anda bizi ele geçiren dikkat dağınıklığıyla ilgilendiğimiz konulara olan hevesimizin kaçtığını ya da yaptığımız işte daha az başarılı olduğumuzu görüyoruz. Biz de sizler için odaklanma sürenizi arttıracak yöntemleri derledik.

Aynı Anda Birden Fazla İş Yapmayın!

Zaman zaman birden fazla işi aynı anda yapabilme kabiliyetinizle övünebilirsiniz. Bu durum sizi daha hızlı ve pratik hale getirdiğini de düşünebilirsiniz. Ama ne yazık ki birden fazla işle aynı anda başa çıkmak istemeniz, odaklanma süresi aşağıya çeken bir durum. Belli bir süreç için tek bir işle ilgilenirseniz, bu durum sizin sorgulamanızı tek bir kanala yönlendirmenize yardımcı olur. Bu da dikkatinizin dağılmasına neden olur. Bu yüzden tek bir işle ilgilenmeniz yaptığınız işe odaklanmanızakatkı sağlar.

5 Tane Daha Yöntemini Uygulayın!

Heyecanla işe başlayıp 15 dakika sonra bırakmak istiyorsanız ya da kitabı okurken bir anda kapağını kapatmak istiyorsanız tam işin ortasında artık vazgeçmek üzereyken “5 tane daha” yöntemini uygulayın.Örneğin bir kitabı okurken sıkıldığınızı fark ettiğinizde 5 sayfa daha okuyayım diye düşünüp okumaya devam edin. Böylelikle sabrederek motive olacaksınız.

Kendinize Görev Listesi Çıkarın!

Bazı günleri önceki günlerden çok daha yoğun geçirirsiniz. Nereden başlayacağınızı ve ne yapacağınızı bilemezsiniz. Böyle günlerde yapacaklarınız konusunda kargaşa yaratmamak için mantıklı bir görev listesi oluşturun. Böylelikle nereden başlayacağınızı bilebilir ve yoğun günlerinizin üstesinden kolayca gelbeilirsiniz.

Sakin Bir Ortam Seçin!

Bulunduğumuz ortamda yer alan eşyalar da dikkatinizi dağıtabilir. Bir işi yaparken aşırı gürültü, dikkat dağıtıcı motifler, desenler dikkatinizi başka yöne vermenize neden olur. Bu yüzden herhangi bir şeye odaklanmışken çevrenin sakin, sade olmasına özen gösterin.

Kendinizi Ödüllendirin!

Kendinize ulaşabilir hedefler koyun ve hedeflerinizi tamamladıkça kendinizi ödüllendirin. Böylece motivasyonunuz artar ve odağınızı hedefinize göre şekillendirebilirsiniz.

 

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.