Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix’ten Tarihi Adım!

Netflix’ten Tarihi Adım!

Dijital yayın platformu Netflix, tarihi bir adım diyebileceğimiz bir karara imza attı. Alınan karara göre dijital yayın platformu, Knives Out'ın devam filminin ilk olarak sinemalarda gösterilmesi için anlaştı. 

Uzun yıllardır tartışma konusu haline gelen dijital yayıncılık ve sinema sektörü bir ilki gerçekleştirerek iş birliğine gitti. Netflix ve AMC, Regal ve Cinemark arasında imzalanan yeni anlaşma kapsamında Knives Out’ın devam filmi Glass Onion: A Knives Out Mystery ilk olarak sinemalarda yayınlanacak.

Netflix ve Sinema Devleri Arasında Bir İlk!

İlk olarak 2019 yılında çıkış yapan ve başrollerinde Ana de Armas ve Daniel Craig gibi isimlerin yer aldığı Knives Out, izleyicilerin büyük beğenisini toplamıştı. Netflix ise geçtiğimiz haftalarda Glass Onion: A Knives Out Mystery ve Knives Out 3’ün yayın haklarını 450 milyon dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Netflix ve sinema devleri arasında imzalanan yeni ortaklık ise bir ilki temsil etmiş olacak. Netflix, ilk defa büyük bütçeli bir filmini kendi platformundan önce beyaz perdede yayınlanmasına izin veriyor. 23 Aralık’ta Netflix’te yayınlanacak olan Glass Onion: A Knives Out Mystery, 23-29 Kasım tarihlerinde sinemada gösterime girecek.

Netflix’in anlaşma yaptığı şirketler, Kanada, İngiltere, İrlanda, İtalya, Almanya, İspanya, İsrail, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki bazı sinema salonlarında filmi yayınlayacak. Bu dağıtımcıların Türkiye için bir plana sahip olup olmadığının henüz belli değil.

2014 yılında AMC, Regal ve Cinemark tarafından alınan bir kararla Netflix yapımları boykot edilmişti. Hatta Netflix’in ilk orijinal filmi “Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend” beyaz perdede yayınlanmadı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.