Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten Şifre Paylaşımını Bitirecek Adım!

Netflix'ten Şifre Paylaşımını Bitirecek Adım!

Şifre paylaşımının önüne geçmek isteyen Netflix, ücretli profillerin ardından yeni bir çözümü daha test etmeye başladı. Şirket, hesaba farklı bir konumdan giriş yapılması durumunda ek ücret alacak.

Netflix, geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların hesap paylaşmalarının önüne geçecek bir çözümü test etmeye başladı. Şirket, artık her bir üyeliğe eklenen yeni bir profil için ücret almaya başlayacak. 

Şu anlık Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Arjantin’de yaşayan kullanıcılar, Netflix hesaplarına kendi evleri dışında başka bir konumdan giriş yapmaya çalıştıklarında ekstra ücret ödemek durumunda kalacaklar.

3 Dolar Ücret Ödemek Zorunda Kalınacak!

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre Netflix hesabına farklı bir konumdan erişmek isteyen kullanıcılar, 2,99 dolar karşılığında ek ‘ev’ satın almak durumunda kalacak. Neyse ki bu önlem, başka bir evden hesabınıza girmeye çalıştığınız ilk an karşınıza çıkmayacak.

Netflix’teki ‘ev satın alma’ özelliği, iki haftadan uzun bir süre hesabınızın farklı bir evde kullanılması durumunda zorunlu olacak. Mobil cihazlardaysa böyle bir sınırlama olmayacak. Ayrıca tatildeyseniz de, Netflix’e TV’den erişmeniz halinde de ücret ödemeyeceksiniz.

Peki konumumuzu nasıl öğrenecekler?' derseniz; Netflix, farklı bir konumdan giriş yaptığınızı IP adresine ve cihaz bilgilerine bakarak görebilecek. Şirket, yeni özellikle birlikte kullanıcılara hesaplarının hangi konumlarda kullanıldığını gösterecek ve konumları yasaklamasını da sağlayacak.

Netflix’e VPN, proxy veya herhangi bir engel kaldırma hizmetine bağlı şekilde erişildiğinde kullanıcılar, istemeden ekstra ev ücreti ödeme durumunda kalabilir. Çünkü bu hizmetler, cihazınızın sanal ortamdaki konumunu değiştirmenize yarıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.