Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix, ABD'de Şifre Paylaşımını Yasakladı!

Netflix, ABD'de Şifre Paylaşımını Yasakladı!

Dünyanın en popüler dijital içerik platformlerından biri olan Netflix, ABD ve Birleşik Krallık'ta şifre paylaşımını yasakladı.

Netflix, bir süredir şifre paylaşımının kısıtlanması ile gündemde yer alıyordu. Şirket birçok kez, birden fazla kişinin ortak Netflix hesabı kullanmasını engelleyeceğini söylemişti. Şimdi ise, bu konuyla ilgili en net gelişme yaşandı.

Ekstra Ücret Ödenmesi Gerekecek!

Netflix, nispeten daha az abonesi bulunan ülkelerdeki testlerin ardından Birleşik Krallık ve ABD'de şifre paylaşımını resmen yasakladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kullanıcıların IP adresleri üzerinden hesap takibi yapılacağı ve IP uyumsuzluğu yaşanması durumunda müşterilerin bilgilendirileceği ifade edildi.

GPS verilerinden faydalanmadığına vurgu yapan Netflix, hesap sahibinden bir cihazı varsayılan olarak tanımlamasını talep edecek. Tanımlanan adres veya cihaz, söz konusu hesap için varsayılan olarak kabul edilecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, yeni dönemde kullanıcıların yine de şifre paylaşımı yapabileceği ifade edildi. Bu durumda, şifrenin paylaşıldığı her kullanıcı için ek ödeme yapılması gerekecek. Şifre paylaşımının ücretlendirilmesi de, satın alınmış olan pakete göre değişecek.

ABD'deki Netflix kullanıcıları, 15,49 dolar karşılığında Standart paket abone olduklarında; kullanıcı başına ekstra 7,99 dolar ödeme yapacak. Yani kullanıcının maliyeti, yüzde 50 artmış olacak. 4K çözünürlük sunan 19,99 dolarlık Premium paket satın alan tüketici ise iki ek kullanıcı için yine 7,99 dolar ödeyecek. Temel veya Reklamlı paket için ise şifre paylaşımı yapılamayacak.

Türkiye'ye Geldiğinde Ne Kadar Ödenecek?

Türkiye'de 97,99 TL karşılığında Standart paket kullanan tüketici, her yeni kullanıcı başına 49 TL ödemek durumunda kalacak. Buna göre maliyet, 147 TL oluyor. 130,99 TL karşılığında Premium paket kullanan tüketici, ek kullanıcı için 49 TL ödemek durumunda kaldığında maliyet, 179 TL olacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.