Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Biyografi Filmi!

Mutlaka İzlenmesi Gereken 10 Biyografi Filmi!

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmler bazılarımız için her zaman daha fazla ilgi çekici olmuştur. Başkalarının hayat hikayelerini yakından incelemek, hayatlarının içerisinde yer alıyormuş gibi hissetmek filmden aldığımız hazzı neredeyse ikiye katlar.

Biyografi tarzındaki filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken, ilham veren harika yapımları bir araya getirdik.

Schindler’s List - 1993 / IMDB: 8.9

Gördüğümüz film listelerinin belki de tamamında denk geliyoruz Schindler's List'e. Filmde; Alman işadamı Oskar Schindler’in İkinci Dünya Savaşı döneminde kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırarak onların hayatını kurtarması anlatılıyor.

The Wolf of Wall Street - 2013 / IMDB: 8.2

The Wolf of Wall Street” ismiyle vizyona giren “Para Avcısı” filmi, ünlü yapımcı Martin Scorsese yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Jordan Belfort’un “Para Avcısı” isimli otobiyografik romanından sinemaya uyarlanan film, bir borsacının hayatını konu etmektedir.

The Irishman - 2019 / IMDB: 8.2

The Irishman”, İkinci Dünya Savaşı sırasında organize suç örgütü lideriyle bir arada çalışmış, savaşta gazi olan döneminin en sert ve azılı isimlerinde mafya tetikçisi Frank Sheeran’ı dilinden izleyiciye anlatılıyor.

Green Book - 2018 / IMDB: 8.2

Green Book, İtalyan bir Amerikan mahallesinde yaşayan Tony Lip ile Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley’in macera ve dram dolu hikayesini anlatıyor. 

Into the Wild - 2007 / IMDB: 8.1

En iyi biyografi türünde yapımlar arasında gösterilen Into the Wild, Christopher McCandless ismindeki bir gencin macera dolu hayatını konu etmektedir.

Bohemian Rhapsody - 2018 / IMDB: 8.0

Queen grubunun ünlü ismi Freddie Mercury’nin hayatını konu alan film, ünlü solistin ikonik şarkılarını ve hayat hikayesini izleyicilere aktarmaktadır.

The Imitation Game - 2014 / IMDB: 8.0

İkinci Dünya Savaşı dönemini yansıtan yapım, İngiliz istihbaratının tüm cabalarına rağmen Enigma şifresini bulmaya çalışması anlatılmaktadır. Nazi Almanyası’nın çok özel olarak hazırladığı Enigma, gizli bir şifrelemeye sahiptir.

Lion - 2016 / IMDB: 8.0

Abisinin dönmesini bekleyen küçük bir Hintli çocuk o gelene kadar tren vagonunda uzanmaktadır. Ansızın uyuyakalan çocuk, trenin hareket ettiğini ve bulunduğu yerden giderek uzaklaştığını fark edecektir. 

Cinderella Man - 2005 / IMDB: 8.0

Filmde; dünyaca Cinderella Man lakabıyla tanınan ünlü boksör James J. Braddock’un hayatını anlatmaktadır. Braddock’un yaşam öyküsüne dayanan film, ailenin Amerika’da meydana gelen büyük ekonomik kriz dönemi yaşadığı zorlu hayat mücadelesini bir kez daha ekrana taşımaktadır.

Elvis - 2022 IMDB: 7.7

Filmde Presley’in şöhrete kavuşması ile yıldıza dönüşmesi arasında geçen 20 yılı aşkın sürede ikilinin arasındaki ilişkinin farklı dinamiği anlatılıyor.

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.