Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft - Cambridge Üniversitesi Ortak Çalışması: DeepCoder

Microsoft - Cambridge Üniversitesi Ortak Çalışması: DeepCoder
Microsoft ve Cambridge Üniversitesi araştırmacıları iş birliğine giderek kendisine verilen açıklamalara göre çalışarak bilgisayar kodları yazan bir yapay zekâ geliştirdi.

DeepCoder adı verilen yazılım, geliştiricilerden aldığı bilgileri, geniş kod parçacığı veri tabanından geçiriyor ve saniyeler içinde çalışan bir kod ortaya çıkartıyor. MIT'den Armando Solar-Lezema “Bu tarz bir teknolojinin sunduğu otomasyon potansiyeli, yazılım geliştirmek için harcanan zaman ve emeği ciddi oranda azaltabilir. Birdenbire insanlar çok daha üretken bir hale gelebilir. Geçmişte üretmeleri mümkün olmayan sistemleri kolayca üretebilirler.” yorumunda bulunuyor.images

Yazılım Dünyasını Tamamen Değiştirebilir



 DeepCoder yazılımı hangi kaynak kodunun nerede ne zaman çalıştığını biliyor ve problemleri çözdükçe kendini daha da geliştiriyor. Normalde kod yazıldığında farklı kod parçacıklarının kombinasyonlarının denenmesi gerekiyordu ve bu işlem bazen saatlerce sürebiliyordu. Fakat geliştirilen yazılım ile “zaman kaybı” minimuma indiriliyor ve kısa bir sürede işlemler yapılıyor.

kasperski

Yazılımcıların Sonu Mu Geliyor?


Geliştirilen yazılım, yazılım sektöründe çalışanlar için “bir kâbus” olabilir düşüncesine kapılmayın, korkacak bir şey yok. Çünkü yazılım şu anda sadece beş satırlık kodları yazabiliyor. Geliştirilmesine devam eden DeepCoder bu açıdan bakıldığında uzun bir süre daha yazılımcılar için sorun teşkil etmeyecek. Fakat yapay zekanın son yıllarda teknoloji alanında yaşanan gelişmelerden etkilenip, daha da geliştirilmesi muhtemel.


Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.