Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Genç Liderleri!

Dünyanın En Genç Liderleri!
Bu yazımda sizlerle dünyanın en genç liderlerini konuşacağız!

Fransa (Emmanuel Macron)

20170323_macronEmmanuel Macron henüz 39 yaşında, Napolyon'a sima olarak benzerliğiyle biliniyor. Ve Napolyon'dan bile genç olmasıyla, Fransa'nın en genç lideri oldu! Biyografisinde bir sürü başarılar bulunan genç bankacı Macron, 36 yaşında Ekonomi Bakanlığı'nda görev yapmış. Girdiği seçimlerde ilk turda 1.olan Macron, %50 oy oranını alamamıştı; ancak Fransa seçimlerindeki final turunda rakibi Le Pen'e karşı %65.8 oy almayı başarmıştı.

Kanada (Justin Trudeau)

Canadian Liberal Party leader Justin Trudeau walks from the parliament to give a press conference in Ottawa on October 20, 2015 after winning the general elections. AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

Fiziki görünümüyle sosyal medyada büyük fenomen haline gelen başkan, gençliğinde boksla uğraşmış. 2015 yılında göreve başlayan Trudeau henüz 43 yaşındaydı. Justin Trudeau'nun babasının da eskiden başbakan olduğu biliniyor. Başbakanlığından önce ise öğretmenlik yaptığı biliniyor.


Belçika (Charles Michel)

charles_michel

Ünlü bir politikacının oğlu olan Charles Michel; 38 yaşında Belçika Başbakanı olarak en genç başbakan unvanını kazandı. Kendisi mayonezli protesto sayesinde medyatik bir isim olup tanınmıştır.

Ukrayna ( Volodymyr Groysman)

n003-0396x

Volodymyr Groysman henüz 38 yaşındayken Ukrayna Başbakanı seçilmişti.

Peki dünyada durum böyleyken Türkiye'deki en genç cumhurbaşkanını merak edeniniz var mı?

Türkiye'nin en genç cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Göreve başladığında 42 yaşındaydı.

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.